• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Adıyaman patlıcan kebabı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2017, 00:00

YAPILIŞI:

Patlıcanları közlemekle işe başlıyoruz. Bunun için patlıcanların üzerinde birkaç yere bıçak atın. Böylelikle patlayıp etrafı kirletmesine engel olmuş oluruz. Ocağın üzerine çatalla tutarak bu işi yapabilirsiniz.
Rahatça yoğurma yapabileceğimiz bir kap içine kıymayı alıyoruz. Bir tane soğanı rendeleyerek ekliyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp köfte kasesine ilave ediyoruz. Bayat ekmek içini, baharatları ve tuzu atıp az su ile yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurmamız gerekiyor.
Aksi takdirde pişmeye başlayınca kıyma örgüsü parçalanıyor. Köfteyi yaptık, patlıcanları közledik ve kabuklarını soyduktan sonra sıra geldi işin en zor yerine. Bir buzdolabı poşetini tezgaha seriyoruz. Altı patlıcandan yapacağımız için köfte harcını altı parçaya bölelim.
Bir parçasını poşetin üzerine alıp elimizle hamur açar gibi, bastırarak inceltelim.
Açtığımız kıymanın üzerine patlıcanı yerleştirerek poşeti rulo yapar gibi patlıcanın etrafına saralım. Uçlarını düzeltelim. Eksik kalan yerlerine yama yapalım. Kıyma örtüsü çok ince olmasın. Pişince yer yer açılma yapıyor.
Cam tepsiye dizerek üzerine fırça ile zeytinyağı sürelim. Sosun hazırlanması için; biberleri ince ince doğruyoruz, sarımsağı eziyoruz. Domatesleri rendeliyoruz.
Tavaya sıvıyağı dökerek ince doğradığımız biberleri atıp kavurmaya başlıyoruz.
Ezilmiş sarımsak ve domates ezmesini ilave edip pişiriyoruz. Közlenmiş patlıcana sardığımız köfteleri tepsiye dizip 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Köfteyi tabağa yerleştirip üzerine sosu döküyoruz. Yanına patates kızartması ekleyip kombine ediyoruz.

MALZEMELER

Yarım kilogram kıyma
6 adet patlıcan
1 adet soğan
5- 6 tane maydanoz

Bayat ekmek için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Sosu için:
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
Yarım su bardağı sıvıyağ


SULTAN KEBABI

YAPILIŞI:

Bonfileler buzlukta bekletilerek dondurulur.
Buzluktan çıkartılan etler iki kere yıkanır. Kesme tahtasının üzerine alınıp döner gibi ince ince doğranır.
Isıtılan tencereye etler alınır. Etlerin suyunu bırakıp çekmesi beklenir.
Tereyağı eklenip etler kızartılır.
Kızaran etlere tuz, pul biber ve kekik eklenip karıştırılır.
Diğer tarafta patatesler soyulup küp şeklinde doğrandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilip etler yayılır. Salçalı sos gezdirilip servis yapılır.

MALZEMELER

2 adet bütün bonfile
5 adet patates
5 yemek kaşığı tereyağı
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz

Üzeri İçin:
2 diş sarımsak
2.5 su bardağı yoğurt

Sosu İçin:
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA