MALZEMELER
3 su bardağı su
450 gram tavuk göğsü
1 adet konserve mısır
1 diş sarımsak
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
10-12 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Orta boy bir tencerenin içerisine tavukları alın ve üzerine suyu ilave edin. 15-20 dakika kadar tavukları haşlayın.
Haşlanan tavukları bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine 1 diş sarımsağı alın ve dövün. Mısırların suyunu süzün ve sarımsağın üzerine ekleyin. Didiklediğiniz tavukları ilave edin. Bu karışımın üzerine mayonez, baharat ve yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Cevizleri robotta çok ince olmayacak şekilde çekin ve son sokunuş olarak tavuklu salatanızın içine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
SİZİN TARİFLERİNİZ...
Etli penne (Aysel Örtünç)
MALZEMELER
5 adet mantar
1 paket krema
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım kilogram et
Kaşar peyniri
Makarna
YAPILIŞI: Makarnayı haşlıyorsunuz haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin. Mantar, krema, soya sosu ve eti kavurun. Kavurduktan sonra güveçte makarnayla birleştirin fırına verin. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.