MALZEMELER:
3 patlıcan
200 gram et
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet domates
2 adet biber
1 çorba kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için;1 kase kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:Tencere ocağa alınıp yağsız olarak kızdırılır ve daha sonra etler içerisine atılıp kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğan, sarımsak ve sıvı yağ ilavesi ile biraz daha kavrulur.
Salaçası eklenip kokusu çıkıncaya kadar kavrulduktan sonra, su eklenip karıştırılır. Biberler ince ince doğranır. Domatesler küçük küçük küp şeklinde doğranır.
Tencereye ilave edilir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Patlıcanlar alacalı olacak şekilde soyulur ve uzunlamasına 4- 5 parçaya bölünür ve tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletilir. Havuç ve patatesler küp şeklinde doğranıp kızgın yağın içerisinde kızartılır. Patlıcanlar yıkanıp kurulanır ve kızartılır. Kızaran patlıcanlar bütün malzemeleri alacak büyüklükte bir kasenin içerisine, uçları kenarlardan sarkacak şekilde yan yana dizilir. Pişip hazır edilen etli karışım, üzerine boşaltılır. Ardından kızarmış patates ve havuçlar da ilave edilip, patlıcanların dışarıda kalan kısımları içe doğru kapatılır. Kiremit veya borcam içerisine ters çevrilerek çıkartılır. Üzerine kaşar rendesi ilave edilir, peynirler eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar 185° fırında pişirilir. Sıcak servis yapınız.