• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şipşak ARKAS GÜRKAN ERTAÇ

Şipşak ARKAS

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.05.2015, 00:00
Voleybol Birinci Ligde zirvede iddialı takımlar Halk Bankası, Ziraat Bankası, F.Bahçe ve G.Saray'dan henüz ses çıkmazken, İzmir'in süper temsilcisi şampiyon ARKAS transferleri bir günde bitirdi, yeni sezonun kadrosunu hemen kurup hedeflere yol almaya hazırlandı. Mavi-Beyazlılar, önce Amerika Milli Takımı ve Alman SCC Berlin takımının ünlü pasörü Kawika Shoji'yi transfer ettiler. Daha sonra Brezilya Milli Takımının efsane kaptanı Murillo'nun yerine hazırlanan smaçör Mauricio Borges Almeida Silva geldi. Ve nihayet Ziraat Bankası'nın önemli kozu Fransız Milli Takımının silahı Antonin Rouzier ARKAS'a katıldı. İşi erken bitiren daima karlı çıkar. Diğer takımlar transferlerde geç ktalmanın faturasını ağır ödeyecek.

Aile boyu şampiyon

Kanadalı Hoag Ailesi'ninki gibi "Aile boyu şampiyonluk" sanırım Guinnnes Rekorlar Kitabına girecektir. Baba Glenn Hoag, Türkiye Birinci Ligi Şampiyonu ARKAS'ın başantrenörü. Oğullardan Cristopher Hoag, bu sezon BalChokoliva'yı şampiyon yaparak Birinci Lige yükseltti. Fransa'da oynayan diğer birader Nicolas Hoag da Tours takımının şampiyonluğuna önemli katkı yaptı. Hoag Ailesini bu başarılarıyla ne kadar övsek az. Baba ve oğullarının voleyboldaki bayarılarının yanısıra centilmenlikleri de 10 üstün 10 puan.

Hanımlar erkeklere taş çıkarttı

Ligler biter bitmez transfer hamleleri başladı ama daha ziyade bayan voleybolculardan. Geçen sezonun lig şampiyonu F.Bahçe Grundig, İtalya Poni'den Polonya Milli Takımı smaçörü Kataryzna Skorupa'yı, Eczacıbaşı'ndan Şeyma Ercan'ı, Trabzon İdman Ocağı'ndan Ergül Avcı'yı ve Vakıfbank'tan libero Gizem Karadayı'yı aldı. İtalya'nın İmoco'sundan milli voleybolcu Neriman Özsoy yuvaya, Eczacıbaşı'nda döndü. Eczacıbaşı ayrıca, geleceğe yatırımla 18 yaşındaki Sırp oyuncu Tijana Boskovic'i renklerine bağladı.

Şölen başladı


Pro Beach Tour'un üçüncü etabı Nestea İzmir Open başladı. Alsancak Plaj Voleybolu kortlarında 26 erkek, 17 kadın takımın katıldığı turnuvada 13 yabancı sporcu var. 12 takımın doğrudan ana tabloda yer aldığı erkeklerde, ana tablonun son dört takımı dünkü elemelerle belirlendi. Para ödülü toplam 32 bin lira.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA