• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BAL bomba gibi GÜRKAN ERTAÇ

BAL bomba gibi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2015, 00:00
Onlarınki bir okul sevgisi ile başladı. Ersan Odaman 1979 yılında Bornova Anadolu Lisesi orta 2'deyken okulun bahçesinde basketbol oynuyordu. İyi fiziğini gören beden eğitimi hocası Ünal Büyükgüngördü, "Sen basketi bırak, voleybol oyna" öğüdü verdi ve Odaman başarıyı genç milli takıma kadar taşıyan bir voleybolcu oldu ve bu spordan hiç kopmadı. Canı kadar sevdiği okulu BAL'ı kulüp haline getirdi. Başta Burak Günday, okuldan idealist arkadaşlarıyla yönetim kurarak 1.Ligi hedefledi. Yıllar geçti, zirveden kıl payı dönmek onları hiç yıldırmadı. Sonunda yine BAL mezunu UGS Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bozkurt da onlara destek verdi, isim BALChokoliva oldu. Voleybol 1. Ligi'ne çıkan BALSPOR, İzmir'i sevince boğdu. Başkan Odaman, önümüzdeki sezon için süper hamleler yapacaklarını müjdeleyerek, "İzmirliler ARKAS'dan sonra BAL ile de gurur duyacak. 1.Ligde önce play-off'u sonra da Avrupa Kupalarını hedefleyen bir takım yaratacağız" diyor. Hoag ve Vasili ayrıldı. Üç spüre yabancı transfer edilecek. Biz de yeni, pırıl pırıl bir şampiyon yakaladığımız için mutluyuz. Ne güzel, önümüzdeki yıl Birinci Ligde iki takımla yürüyeceğiz.

Beyefendi Glenn Hoag


Voleybolde geride bıraktığımız sezon kulüplerimiz özellikle İtalyan antrenörlerin istilasına uğradı. Çizme'den Giovanni Guidetti, Marcello Abbondanza, Giovanni Caprara, Lorenzo Bernardi görev yaptı. Arjantin'den Daniel Castellani, İspanya'dan Fernando Munoz Benitez. Aldıkları paranın karşılığı olan başarıyı sağlamak için maçlarda maalesef sürekli şov yaptılar, hakemlerin hemen her kararına itiraz ettiler, güldüler, bir antrenöre yakışmayacak hareketler yaptılar, bu nedenle salon dışına atılanlar oldu. Çıkmamakta direndiler, güvenlikçilerce çıkarıldılar. ARKAS'ın başında ise bir centilmen vardı, Glenn Hoag. Hakemlerin kararlarına hiç itiraz etmedi, görüntülü sistemde hakkı olan iki itarazla yetindi. Kanadalı'nın centilmenliği, beyefendiliği herkese örnek olmalı.

Veteranlara İzmir rüzgarı


Antalya'da Türkiye Veteranlar Voleybol Şampiyonası heyecanı var. Parkantalya Tesisleri'ndeki turnuvaya, Ankara, Denizli, Bursa, İzmir, Kocaeli, Gaziantep, Antalya, Mersin, Muğla ve Eskişehir'den 31 takım katılıyor. Ege'li masterler de şampiyonaya damga vuruyor. Erkeklerde 35+ ve 45+'da İzmir Kartalları, İzmirgücü, bayanlarda ise 31+'da Bergamaspor takımları turnuvayı renklendiriyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA