• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yiğit’im aslanım GÜRKAN ERTAÇ

Yiğit'im aslanım

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.05.2015, 00:00
Voleybol Federasyonu yılın başarılı sporcularını açıkladı. ARKAS'ın 19 yaşındaki yıldızı Yiğit Gülmezoğlu "Yılın pasörü" seçildi. 17 yaşındayken Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynayan en genç oyuncu olarak tarihe geçen Yiğit, başarı merdivenlerini ikişer ikişer atladı. Yıldız Milli Takımımızın kaptanlığını da yapan Gülmezoğlu, 1995 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Tevfik Fikret İlköğretim Okulu'nda voleybola başladı. Birara eskrim ve basketbol dallarına da ilgi duyan Yiğit'e hocası Onur Işıkçı doğru yolu, voleybolu gösterdi. 12 yaşında ARKAS altyapısına giren Yiğit, sporla öğrenimi birarada mükemmel yürüten bir delikanlı. Tevfik Fikret Fen lisesi'ni bitirdikten sonra şimdi de Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde okuyor. En beğendiği voleybolcu birara birlikte oynadığı eski ARKAS'ın Brezilyalısı Bravo. En büyük hedefi de ARKAS'ı CEV Cup Şampiyonu olarak görmek. Niye olmasın?

Filenin minik serçesi


Genel bir kanı vardır, "Boyu uygun olmayanlar voleybol oynayamaz" diye. Ama F.Bahçe Grundig'in "Minik serçesi" İtalyan Lucia Bosetti bu yargıyı karacak maçlar çıkarıyor, herkese parmak ısırtıyor. Boyu 1.75 ama, 2 metreye yakın oyunculara blok yapıyor, lastik top gibi zıplayarak harika smaçlar vuruyor. Bosetti, 3.06 metre smaç yüksekliğine çıkıyor. Sarı-lacivertli takımda devler, 1.96'lık Fransız Bauer, 1.86'lık Kolombiyalı Montano ve ABD'li Kristen yedek otururken, Bosetti F.Bahçe'de sürekli forma giyerek şampiyonlukta önemli pay sahibiydi.

Eczacı kupa bırakmadı


Eczacıbaşı VitrA Bayan Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonluğu'ndan sonra Zürih'te Dünya Kulüpler Kupası Şampiyonluğunu da kazanarak müthiş bir başarıya imza attı. Eczacıbaşı Holding, İzmir Kemeraltı'ndan, aynı zamanda Altınordu Kulübünün kurucusu merhum Süleyman Ferit Bey'in Şifa Eczanesi'nden doğduğu için biz İzmirliler bu takıma daha bir sempati ile bakıyoruz. Holding Başkanı F.Bülent Eczacıbaşı, kulüp başkanı Faruk Eczacıbaşı'nı kutluyor, bu takıma emsalsiz emekler veren eski başkan Şakir Eczacıbaşı'nı da saygıyla anıyoruz.

Vakıfbank'ta yaprak dökümü


Bu sezon Avrupa Şampiyonluğunu Eczacıbaşı VitrA'ya, lig şampiyonluğunu da F.Bahçe Grundig'e kaptıran VakıfBank, takımda büyük bir operasyona gitti. Antrenör Giovanni Guidetti, eşi Bahar Toksoy'u gönderirken yanına Arjantinli Carolina Costagrande, Gizem Güreşen Karadayı, Ceren Kestirengöz ve Güldeniz Önal Paşaoğlu'nu kattı. Sarı-siyahlıların lige yepyeni ve güçlü bir kadroyla katılacakları bildiriliyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA