• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BALSPOR’da hedef Avrupa GÜRKAN ERTAÇ

BALSPOR'da hedef Avrupa

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.06.2015, 00:00
Uzun yıllar Birinci Lige çıkma hedefiyle mücadele eden ve sonunda başaran Balspor, önümüzdeki sezon Avrupa Kupalarına katılacak güçlü kadro için dev adımlar atıyor. Efsane kaptan Gökhan Öner'i teknik menajerliğe getirdikten sonra flaş transferler yapan bordo-grililer, Maliye Milli Piyango'dan smaçör Burak Hascan'ı, pasör Caner Çilekoğlu'nu, Halkbank'tan libero Nuri Şahin'i transfer edip ARKAS'tan smaçör Halil İbrahim Yücel'i de kadrosuna kattı. Son bomba da Alman Milli Takımı smaçörü Bjorn Böhme. Başkan Ersan Odaman, "Bu sezon hedefimiz ilk 5-8 arası. Avrupa Challenge Kupasına katılmayı hedefliyoruz" dedi. Ne güzel. Bu sezon ARKAS ve BAL ile güzel maçlar izleyeceğiz.

Fener depremi fileyi sarstı

F.Bahçe çok uzun yıllardır Türk Voleybolunu renklendiren bir takımdı. Türkiye ve Avrupa'daki başarıları unutulmaz. Daha bir sezorn önce, 2013-2014 sezonunda büyük başarı göstererek Avrupa Challenge Cup'ı şampiyonluğa ulaşarak Türkieye'ye getirmişti. Ancak sarı-lacivertlilerin geçen sezon yaşadığı başarısızlıklar, hem Avrupa'da hem de ligde, mütevazi rakiplerine yenilerek sıra takımı haline gelmesi yönetimi radikal kararlar almaya küçülmeye itti. Yılların milli pasörü Arslan Ekşi, Sırp İvan Milijkoviç ve Alman Marcus Böhme gibi yıldızlarla yollar ayrıldı. Boşnak asıllı Fransız Veljko Basiç antrenörlüğe getirildi, ayda sadece 5 bin lira maaş ödeneceği açıklandı. Takım Kaptanı Arslan Ekşi yönetimin kararını protesto ederek sarı-lacivert takımdan ayrılmayacağını açıklarken, F.Bahçe'nin küçülme kararı transfer piyasasını altüst etti, oyuncu fiyatları düştü. Lige düşmeyi göze alarak gençlerle devam edeceğini açıklayan F.Bahçe'nin bu kararını yeniden gözden geçirerek eski günlerine dönmesi Türk Voleybolu açısından önemli.

Bu gurur Türkiye'ye yeter


Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Türkiye'deki voleybol atılımını değerlendirerek gelecek sezon "wild card" ile Şampiyonlar Ligi'ndeki takımlar arasında Ziraat Bankası'na da yer verdi. Ligi 3.sırada bitiren Ziraat, Halkbank ve Arkas'la birlikte en üst ligde oynayacak. Kadınlar CEV Şampiyonlar Liginde ise, F.Bahçe Grundig, VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA yer alacak.

Papatyalar cıvıl cıvıl

Türkiye'nin en geniş katılımlı voleybol organizasyonu, 500 minimini sporcuyla İzmir Kültürpark'ta yapıldı. Şölen, inanılmaz renkli görüntülerle ve cıvıl cıvıl geçti. Şenlik, kızlar ve erkekler 2003-2004, 2005-2006 ve 2007-2008 doğumlularla üç kategoride voleybolu sevdirici oyunlarla geçti. Veliler, voleybolseverler, filizleri alkış yağmuruna tuttu. Federasyonun FABRİKA Kampanyasının tuttuğunu gördük, Filenin Sultanları'nın yeni kazanımlar elde edeceğine inandık. Organizasyona, başta Zafer Göynügür, katkı koyan herkese teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA