• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En kralı voleybol GÜRKAN ERTAÇ

En kralı voleybol

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.10.2016, 00:00

Ne futbol, ne basketbol, branşlar içersinde en başarılı olduğumuz yine voleybol.
Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından açıklanan milli takım sıralamasında A Milli Kadın Voleybol Takımımız 5. sırayı aldı. Rusya birinci, Sırbistan ikinci, Almanya 3.sırada. Türkiye, genç milli takımlar Avrupa sıralamasında da ilk üçte bulunuyor. 19 Yaş Altı Kadın Milli Takımı, Sırbistan'ın ardından ikinci sıradaki yerini korudu ve zirve yarışını sürdürdü.
20 yaş altı erkeklerde ise ilk üç sıra değişmedi. Türkiye, Rusya ve İtalya'nın ardından üçüncü sırada yer almaya devam etti.
Gençlerimizin Avrupa'da zirve yarışı yapması bizi umutlandırıyor.
Aileler voleybola desteği sürdürdüğü sürece daha büyük başarılar elde edeceğimiz kesin.

Turgutlu artık 1 numara

Seramiksan'ın Türk Sporuna yaptığı katkılar artık giderek büyüyor. Voleybolda 2017 Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri 3. tur ilk maçında Portekiz'i 3-0 mağlup eden A Milli Voleybol Takımı, Kasaba'da inanılmaz bir seyirci desteğiyle oynadı ve Portekiz'i 3-0 yenmeyi başardı. Salonda binlerce seyirci kadını, erkeği, yaşlısı, genci ellerinde bayraklarla tam bir Türkiye Şov sergiledi, gözyaşartıcı tablolar vardı. Milli Takım Başantrenörü Emanuele Zanini, voleybolseverlere muhteşem destekleri için teşekkür ederek, "Turgutlu gerçek bir voleybol kenti olmuş. Gerçekten muhteşem bir seyirci, muhteşem bir destek vardı. Salona gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu karşılaşmada elde ettiğimiz avantajı Portekiz'de pazar günü 20.00'de oynayacağımız rövanş karşılaşmasında da koruyarak Polonya'daki finallere gitmek için her şeyi yapacağız" dedi. Helal olsun Turgutlululara, helal olsun Saremiksan'a.

TSYD İzmir'e alkışlarla

Dernekçilik sadece üyelere hizmet etmek değildir elbette. Eğer adınızda spor varsa spora hizmet için bazı çabalarda bulunmalısınız. Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi voleybol sporuna katkı için iki yıldır mükemmel işler yapıyor. Geleneksel hale getirdikleri bir voleybol turnuvası düzenlediler.
Her yıl daha ciddi duruma getirdiler. Lig öncesi dev takımların kendilerini sınadıkları bir turnuva yaptılar.
Ziraat Bankası, İstanbul Büyükşehir ve Afyon Belediye Yüntaş gibi güçlü takımları ARKAS'la bütünleştirip İzmir'e konuk ettiler. Ne kadar övsek az.

Mobilyacı Fenerbahçe

Efeler Ligi ekiplerinden İnegöl Belediyespor'un ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Mobilya Kupası'nın sahibi Fenerbahçe oldu. Sarılacivertliler 7 puanla birinci, Ziraat Bankası 6 puanla ikinci, Beşiktaş 5 puanla üçüncü olurken, İnegöl Belediye kupayı puansız bitirdi. F.Bahçe'ye şampiyonluk kupasını Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI