• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Harika Bücür GÜRKAN ERTAÇ

Harika Bücür

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.11.2016, 00:00

Futbol Dünyası'nın en kısa adamlarından biri Miroslav Stoch. Sadece 1.67 metre boyunda. Boyu küçük ama etkili, randımanı müthiş. Dün F.Bahçe'ye 35 metreden attığı füzeyle öyle bir gol kazandırdı ki, zorlanan sarı-lacivertli takımı ipten aldı. Şanssız adam bu Stoch. Ağzıyla kuş tutsa Fener'e yaranamadı, hep kiralık gönderildi, PAOK, El Ahli ve Bursaspor'a yollandı, döndü geldi.
Yetenek var ama, vitrini yok Stoch'un. Ama F.Bahçe'ye öyle zamanlarda öyle goller kazandırdı ki, yöneticiler, teknik adamlar unutsa da tarih unutmaz, taraftar unutmaz, bizler unutmayız. Ve Simon Kjaer... Viking'i kim F.Bahçe'ye transfer ettiyse helal. Ukrayna'daki ilk maçta, "gitti" denilen maçı 90+4'teki müthiş şutla altın değerinde bir puana dönüştürdü. Dün de boş geçmedi, mükemmel kafa şutuyla galibiyet sigortası getiren ikinci gole imzasını attı. Forvetlerde Volkan Şen'de, Emenike'de, hep bahane, libero Kjaer şahane. Aslında ilk 45 dakika F.Bahçe için tam bir kabustu. Tüm marifet, topu tüfeği, taraftar baskısı G.Saray'a imiş.
Sanki tüm cephane tükenmiş gibiydi dün Ukrayna'nın mütevazi ekibi Zorya'ya karşı. Tribünler boştu, sarı-lacivertli takım da sanki Avrupa Kupası maçı değil de, herhangi bir Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına çıkmış gibiydi.
O başlama düdüğüyle birlikte G.Saray'a saldıran ve sonuç arayan takım bu değildi. Zorya ilk yarıda adeta tek kale oynadı, Kamenyuka ile ve iki kez de Karavayev ile fırsatları inanılmaz şekilde harcadı, yüreğimizi ağzımıza getirdi. 2-3 pas yapamadık, ikili mücadeleyi hep kaybettik, kafa toplarını da. Van Persie'nin yerine oynayan Emenike hiç varlık gösteremedi, uygun durumdakilere pas yapacağı yerde şut atmayı tercih etti. Orta sahada hiç etkili değildik. Ama ikinci yarıda aklını başına alan, özlediğimiz F.Bahçe vardı sahada.
Rakibi presle hatalara zorlayan, özellikle Alper'le rakibinin ciğerine ciğerine giren bir takım.
Emenike'nin yerine Stoch'un girmesi takımı hareketlendirdi, Volkan Şen'in yerine Neustadter'in girmesi de orta sahaya dinamizm getirdi. F.Bahçe bu kritik maçı kazanarak liderliğini korudu. Darısı Feyenoord maçına.
Tek puan bize tur atlatır. Yaparız beee.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI