• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İSTİKRAR TABLOLARI HALİL FİNCAN

İSTİKRAR TABLOLARI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2015, 00:00
Futbolda kazanmanın zıddı kaybetmek değildir bazen. Kazanamamaktır. Evet belki kazanamamak da bazen sadece yenilgi anlamına gelmez. Ve kazanamadığınız anları alt alta topladığınızda çıkan rakam başarısızlık olarak yansıyabilir puan tablosuna. 2. Lig'deki Ege ekiplerinin kazanamama hanesindeki rakamların fazlalığı hedefle aradaki uzaklığı gözler önüne seriyor. Bu istikrarsız görüntü ile daha da karmaşık hale gelebiliyor. Kırmızı ve Beyaz Grup'taki toplam 6 Ege takımının istikrar grafiği birbirine benzer aslında. Bu 6 takımın arasına Manisa'yı dahil etmem de tuhaf karşılanmamalı hatta. Evet, belki Kırmızı Grup'ta zirvedeler. Yalnız onların bile seri galibiyet alışkanlığı yeterli seviyede değil. Sadece üç maç arka arkaya kazanabildiler şu ana dek. Bu galibiyetleri de ilk üç maçta elde ettiler. Daha sonra 1 kez iki maç üst üste sevinmişlikleri var. Elbet bunu daha fazla yapabilselerdi durum oldukça farklı olurdu. Onlar bile bunu başaramamışken, diğerleri için olumlu birkaç şey söylemek zor esasen. Dilerseniz bu grafiği rakamlarla açalım.

Seri galibiyet sıkıntısı

Menemen Belediyespor, Fethiyespor ile Aydınspor 1923 dışındakilerin peş peşe 2 maçtan 3 puanla ayrılmaları dışında seri galibiyet tablosu yok. Hatta ve hatta Nazilli Belediyespor ile Bucaspor'un durumu daha fena. Her kazançları sonrası yenilmeleri buna iyi bir örnek. Mesela Nazilli Belediyespor, Fethiyespor galibiyetinin ertesi hafta Ankaragücü'ne, Anadolu Üsküdar galibiyetinin ertesi hafta ise Pendikspor'a yenilmiş.

Buca zinciri kırar mı?

Bucaspor'un vaziyeti daha ilginç. Gümüşhane'ye 4 attıktan hemen sonra Ankaragücü'nden 4 yediler mesela. Sivas Belediye'yi deplasmanda 3-2 yendikten sonra ise evinde Kartal'a çarpıldı. Geçtiğimiz hafta Eyüp'ü deplasmanda yıkmalarından sonra bu haftaki İnegöl maçı öncesi aynı tedirginlik var kuşkusuz. Üstelik Eyüp de sondan bir üstte ve baraj çizgisini belirlemek adına çok kritik bir maç hem de.

Manisa kritik virajda

Yani başta belirttiğimiz mevzu gibi yine yenilmeseler de kazanamamaları bile kayıp olarak yazılacak hanelerine. Aynı durum zirvedeki Manisaspor için de geçerli. Keçiörengücü galibiyetinin önemi büyük fakat haftaya takipçisi Ankaragücü'nü yenerse bunun anlamı daha da büyüyecek. Bize de bu heyecanı beklemek düşecek.

İyi haftalar
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA