• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SİYAH-BEYAZ BİR HİKAYE HALİL FİNCAN

SİYAH-BEYAZ BİR HİKAYE

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.05.2016, 00:00
Bu, diyar diyar gezen takımlarının gücüne güç katanların hikayesi.
Bu, formada ter olanların, renklerini halaylarla türkülerle sevenlerin hikayesi. Bu yuvasına dönen Kartal'ın, hasretin, uzak kalmışlığın, derdini içine atıp yılmayanların hikayesi. Bu, Baba Hakkı'nın, 20 sezon boyunca formayı sırtından çıkartmayan Şeref Görkey'in anılarıyla büyüyenlerin hikayesi. Bu, "Karadır Kartalım ferman yazdırır.
Bu aşk beni diyar diyar gezdirir" diyenlerin hikayesi.
Bu, elbet bir gün Güneş'in doğacağından kuşkusu olmayanların hikayesi. Bu, futbolcusuna besteler yazan, yolları ayrılsa da unutmayanların hikayesi. Bu, "Oyuncularım kendi hikayelerini yazdılar" diyenlerin hikayesi.
Bu, "Futbol sadece şampiyonluklara sevinmek değildir. Bunu belli değerlere sahip çıkarak yaşamaktır" sözleriyle yaşayanların hikayesi. Bu, "1,2,3 gol yetmez 4,5,6 olsun, Metin Ali Feyyaz koşsun Beşiktaş'ım şampiyon olsun" tezahüratlarıyla statları inletenlerin hikayesi. Bu, "Bir umudum sensin anlıyor musun? Hayat yaşanmıyor ki senle olmadan" diye sevdasına sıkı sıkı sarılanların hikayesi.

113 yıllık hikaye

Bu, siyah ile beyazın uyumunun, geride kalan 113 yılın, göklerde süzülen kanatların, dişini pençesine takıp savaşanların hikayesi.
Bu, yaşadıklarını masala benzeten teknik adamların hikayesi.
Bu, gittiği her yeri evine dönüştüren, sabırla bekleyen, günleri birbirine ekleyenlerin insanların hikayesi.
Bu, "Yıldızlar tutuştu siyah beyazla/Marşlarımız ağlasın Kartal aşkıyla" diyerek ağlayıp, son düdük sonrası sabahlara kadar uyumayanların hikayesi.

Ve futbolcular...

Bu, dev yürekli Tolga'nın, cengaver Atiba'nın, mevkisini adında yaşatan Beck'in, yıldız gibi parlayan Oğuzhan'ın, takımını şaha kaldıran Olcay Şahan'ın, şovlarıyla büyüleyen Quaresma'nın, Tangocu Sosa'nın, bombacı Gomez'in, Kerim'in, Cenk Tosun'un, Gökhan'ın ve diğerlerinin hikayesi.
Bu artık rahat bir uyku çekmesi gereken başkan Fikret Orman'ın hikayesi. Bu, sandıktan çıkarılan bayrakların, bahar ayında boyunlara sarılan kaşkolların, her sonuca rağmen vücutla bütünleşen formaların hikayesi.
Bu, en fazla da hikayelerine sarılanların hikayesi. Yani bu bir şampiyonun hikayesi. Bu, Kara Kartal'ın hikayesi.
Bu, Beşiktaş'ın, Beşiktaşlıların hikayesi.
Tebrikler şampiyon.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA