• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUPAYA DOĞRU HALİL FİNCAN

KUPAYA DOĞRU

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.06.2016, 00:00
İNGİLTERE

İngiltere ilk peşinde

Her turnuvaya büyük umutlarla başlayan ancak 1966'daki dünya şampiyonluğu dışında mutlu sona ulaşamayan İngiltere, Fransa 2016 öncesinde de çok umutlu. Elemelerdeki tüm maçlarını galibiyetle tamamlayan ekibin tek sıkıntısı ise Welbeck'in sakatlığı. Ancak o kadar karamsar değiller. Çünkü Harry Kane ve Jamie Vardy gibi formda oyuncuları var. Tabii elemelerde atılan 31 golün 7'sinin de Rooney'den geldiğini belirtelim. Roy Hodgson'ın defansa da büyük önem verdiği ortada. Çünkü takım 10 maçta kalesinde sadece 3 gol gördü

Tarih yazacak mı?

Menajer Roy Hodgson, Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazmak için kolları sıvadı. Özellikle hücumu çok güçlü olan takımıyla şampiyonluğa koşmak isteyen tecrübeli çalıştırıcının Fransa'da da 4-3-3 sistemine sarılması bekleniyor.

Herkesin gözü Vardy'de

Leicester City ile müthiş bir sezon geçiren Jamie Vardy, İngiltere Premier Lig'de yılın futbolcusu oldu. Ligde 24 gol kaydeden İngiliz futbolcu Jamie Vardy, üst üste 11 maçta gol atarak ligde Hollandalı eski oyuncu Ruud van Nistelrooy'a ait 10 maç peş peşe gol atma rekorunu kırdı.

RUSYA

2008 ruhu aranıyor

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final kapısından dönen daha sonraki büyük organizasyonlarda başarısız bir görüntü çizen Rusya eski günlerini arıyor. Fransa yoluna Fabio Capello ile çıkan Rusya, elemelerde Avusturya'ya iki maçta da kaybedince Leonid Slutski ile hedefe sarıldı. Grubu Avusturya'nın ardından ikinci sırada tamamlasalar da mutlu sona ulaşmayı bildiler. Kadroda genç oyuncular kadar tecrübeli isimler de dikkat çekiyor.
Zenit forması giyen Artem Dzyuba, Rusya'nın elemelerde attığı 18 golün yarısına katkı koydu

Leonid Slutski görevini yaptı

Fabio Capello ile yolların ayrılması sonrası göreve gelen Leonid Slutski çıktığı 4 maçta da yenilgi yüzü görmedi.
Slutski'nin olduğu bölümde Rusya, 12 gol kaydederken sadece 1 gol yedi. Ancak hazırlık maçlarında Fransa ve Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olmaları endişeyi beraberinde getirdi.

Artem Dzyuba çok formda

28 yaşındaki Artem Dzyuba, geçen sezon Zenit formasıyla 30 maçın 30'unda da ilk 11'de sahaya çıktı ve attığı 15 golle dikkat çekti. Dzyuba'nın bu turnuvada da takımını sırtlayan isimler arasında yer alması bekleniyor.
Dzyuba dışında hücum hattında Alexander Kokorin'in de çok etkili bir güç olduğunu söylelim.

Galler heyecan dolu

Galler, ilk kez Avrupa Şampiyonası arenasına çıkacak.
Müthiş bir eleme performansı ile son yılların yükselen değeri Belçika'nın ardından grubu ikinci sırada tamamlayan ekip bu başarısının üstüne koyup Fransa'da 2. turu görmeyi hedefliyor. Galler ile ilgili en dikkat çekici istatistik grupta attıkları gol sayısı herhalde. Çünkü sadece ve sadece 11 gol attılar.
Galler'in puan olarak gerisinde kalan Bosna Hersek, İsrail ve G.Kıbrıs daha fazla gol attı. Chris Coleman'ın en büyük kozu kuşkusuz Real Madrid formasını giyen dünyaca ünlü oyuncu Gareth Bale olacak.

Coleman savunmayı seviyor

Chris Coleman'ın takımına baktığımızda ilk göze çarpan savunmaya verdiği önem olsa gerek. Elemelerde 10 maçın 7'sinde gol yememesi bunun nedenini açıklıyor. Üstelik Belçika ile oynadıkları iki maçtan 4 puanla ayrıldılar.
Savunmayı seven Coleman'ın hücumdaki planları yol haritalarında belirleyici olacaktır.

Gareth Bale var, sorun yok

Galler ve dünya futbolunun son dönemlerdeki en önemli futbolcularından biri olan Gareth Bale, elemelerde kaydedilen 11 golün 7'sine imza koydu. Ancak teknik direktör Chris Coleman'ın Gareth Bale dışındaki oyuncularından da verim alması gerekiyor. Aksi taktirde tur için çok zorlanırlar.

SLOVAKYA

Slovakya'ya dikkat

Slovakya da Galler gibi ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılıyor. Eleme süreci ve hazırlık maçlarındaki görüntüleri sebebiyle dikkat edilmesi gereken takımlar arasındalar. Bunu söylememizin sebebi şu. Elemelerde, grubumuzda yer alan İspanya'yı yenerek güçlerini ispatladılar.
Hazırlık döneminde de Almanya'yı 3-1 mağlup ederek "Bizi hafife almayın" mesajı verdiler. Jan Kozak'ın çalıştırdığı ekipte Martin Skrtel, Miroslas Stoch, S.Sestak gibi dikkat çekici isimler var.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA