• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hangi ‘Fair-Play?’ METİN GÖKALP

Hangi ‘Fair-Play?’

metin.gokalp@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2015, 00:00
İnsanın ruhunda gizli aykırıkları bildiklerinden olacak, taraftarları 'Fair-Play' (centilmenlik) davranışlarına uymaları için, ciddi bir kampanya başlattı UEFA... Her yere asılan, bayraklar... Göğüslere yazılan, reklamlar... Mini mini bebeleri, ellerinden tutarak, seromonilere çıkarmalar... Baktılar yetmiyor, 'Respect' (saygı) davranış biçimi üzerine yoğunlaştılar. Amaç; maç sonuçları her ne olursa olsun, centilmenlik ile beraber, karşılıklı kaybetmemekti bahsedilen o saygıyı... En başta, kulüp başkanlarının önderliğinde tabii...

Sabah, gazeteleri elime aldığımda, affalladım! Neredeyse kendisini, yaşadığı ülkenin futbolunda, sanırım 'racon!' kesen başkanı gördüğünden olacak, Fener başkanı, maç öncesi açıklamasıyla, her türlü centilmenlik ve saygıyı süpürüverdi, koydu kenara(!) Dedi ki; 'GS, dostumuz değil!' O şekerli başkanın, ortaya attığı bombanın patlamaması dileğiyle, tedirgin başladım maça... Şekerli başkanın söylemleri belli ki etkili olmuş GS'liler, düşündüğümden daha çok tedirgin başladılar oyuna! 'Tesbih Böceği!' misali, büzüldükçe büzüldüler, gol yememek adına... Fenerli Diego'nun attığı gol öncesi için, konuşayım... Bilal'e yapılan faulu görmemezlikten gelen, Sneijder'e kasti tekmeyi, avantaja bırakan Fırat efendinin niyetinden, herkes gibi nasıl kuşkuya düşmeyeceğiz arkadaş? Ne zamandır Saraçoğlu'nda kazanamadığı bir yana, elbette etkin oyuncuları Sneijder ile Selçuk'un hiç sorumluluk almamaları, tesbih böceği olmaktan kurtaramadı Galatasaray'ı(!) 'Gelenek bozulmadı ve Saraçoğlu'daki 'kayıp' istatistklerine, bir yenisini daha ekledi, Sarı-Kırmızılı'lar' diyordum, ilerleyen dakikalarda... Herkesin, son zamanlardaki nefret sembolü Olcay, değiştiriverdi tabelayı, bozdu ezberi... Gerçekten, oyun alanında mücadele veren Fenerli kardeşlere gereken övgüyü göndelerim... Ancaak! Burak'a yapılan hareketi penaltı olarak nitelendirmeyen ve politik düdükler çalan Fırat Hoca başta olmak üzere, gider-ayak açıklamalarında bulunan Fener başkanının sanıyorum, gelen golle, biraz da yutağında kaldı dün akşam(!)

Bukalemun gibi 'Fair- Play'den' başlayacaklar ya, konuyaya(!) Öf, öf!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA