• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hızlı başladı NECDET KESTELLİ

Hızlı başladı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2015, 00:00
Dünyanın 4 büyük Grand Slam turnuvalarından en zoru olan ve iki hafta sürecek olan Rolland Garros (Fransa Açık Tenis Turnuvası) toprak kort turnuvası daha ilk günden çok çekişmeli ve heyecanlı mücadelelere sahne olmaya başladı. Çoğunu izleyemesek te neticeleri her yerde izleyebiliyoruz. Radwanska'nın yenilgisi ile başlayan sürprizler bakalım devam edecek mi?
Roland Garros'ta ülkemizi temsil ederek elemelerde oynayan Çağla Büyükakçay elemlerde ucundan, 9. kez bir Grand Slam ana tablosunda oynama hakkını elde etti. Dünya 81 numarası Marsel İlhan ana tabloda ki güçlü İsviçreli rakibi Wavrinka'ya yenilerek bu turnuvaya veda etti.

Harikasınız kızlar

19 yaşındaki milli tenisçi İpek Soylu, İtalya'da Caserta kentinde katıldığı 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında hem teklerde, hem de çiftlerde ikinci oldu. Antalya'da gerçekleşen 10 bin dolar ödüllü ITF Tennis Organisation Cup turnuvasında Melis Sezer ve Ayla Aksu ikilisi mutlu sona ulaştı. Finalde Martinez/Gutierrez ikilisini 7-5, 6-2 ile geçen Sezer/Aksu turnuvayı zirvede bitirdi. Başarılı kızlarımızı alkışlıyoruz.

CEM İLKEL

Eskişehir Anadolu Cup'ta tekler ana tablosunda mücadele eden Türk raketler arasında adını son 16'ya yazdırabilmiş tek isim Cem İlkel oldu.
Bizlere yaşattıkları gururdan dolayı tüm genç oyuncularımızı candan kutluyor ve yükselişlerinin devamını diliyorum.

Yeter artık

Klasman turnuvalarından bıktık... Göcek, İZTİK, Alaçatı... Hem de arka arkaya... Geçen ay da durum nerdeyse aynısıydı. İçler acısı duruma düşen katılımlar ise maalesef her geçen gün daha da azalıyor. Turnuvaları alanlar da turnuvaya kaydolanlar da kazanıp kupa alanlar da bin pişman. Ödül töreni yapılmıyor. Her final sonrası kupaların nasıl verilmesi gerektiği unutulmuş gibi... Tenis sporu gelenek ve adabına da yakışmayan bir şekilde alın teriyle o kupaları kazanmayı hak etmiş oyunculara öylesine veriliyor. Üzücü ve düşündürücü...
Kulüpler bir araya gelemedikleri sürece bütün durum giderek daha da kötü hale gelecek. Kulüplerin hem kendi, hem de tüm oyuncularının seslerini duyurabilmesi için kulüpler birliğinin kurulması zarureti artık hasıl olmuştur. Bu, doğru bir şekilde gerçekleşebilirse Türk tenisini ve tenis camiasının miladı olacaktır.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA