• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Soho House Istanbul açıldı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2015, 00:00
Yolu İstanbul'a sık sık düşenler için son derece keyifli bir önerim olacak. Haliniz vaktiniz yerindeyse, yaratıcı bir sektörde çalışıyorsanız, bence üye olmak için başvuru yapmalısınız. Üye olmak istemiyorsanız da mutlaka kulüp bünyesindeki otelde konaklamalısınız. Soho House Istanbul'dan bahsediyorum. Dünyanın en prestijli kulüplerinden biri olarak kabul edilen Soho House Istanbul açıldı ve elbette hemen gidip inceledim, her odasını, her metrekaresini. Elimde olsa mutfağına bile girecektim ama çok özel bir kulüp olduğu için son derece sıkı kuralları var. Soho House Istanbul, eski ABD Konsolosluğu binasında; toplamda dört binadan oluşuyor. Palazzo Corpi, yani kulüp binası özel alanlara, havuzlu bir terasa ve geç saatlere kadar açık olan The Embassy Club'a ev sahipliği yapıyor. Cenevizli bir gemi imalatçısı tarafından 1873 yılında yaptırılan bina, 1906 sonrasında ABD Büyükelçiliği ve rezidansı olarak, 1937'den 2003 yılına kadar da ABD Konsolosluğu olarak kullanılmıştı. Bina, Soho House tasarım ekibi tarafından eski görkemine kavuşturulmuş, yapıdaki tüm orijinal freskler, Carrara mermeri yer kaplamaları ve gül ağacı kapılar restore edilmiş ve yapı antika parçalarla dekore edilmiş. Görmeniz lazım, çok ama çok büyüleyici. Eski filmlerdeki gibi, güzel bir Hollywood filminden bir sahne gibi; binada bambaşka bir hava soluyorsunuz. Dekorasyon çok başarılı, freskler, kapılar, aksesuvarlar göz alıcı. Diğer binalar, Annex, Chancery ve Glass Building. 1995 yılında CEO'su Nick Jones tarafından kurulan Soho House, film, medya ve kreatif sektörlerde çalışan kişilere özel bir üyelik kulübü olarak yola çıkmış. Soho House, zamanla restoran, sinema, spa ve otelleri de sunduğu hizmetlere eklemiş. Dünyanın dört bir yanındaki kulüplerin hepsi tek bir amaca hizmet ediyor, benzer hayat tarzlarına ve görüşlerine sahip olan üyeleri ve misafirleri için rahat ve her zaman kendilerini evlerinde hissedecekleri bir ortam yaratmak.

ÜYELİK FİYATLARI
Üyelikle alakalı istenen belgeler ve üyelik ücretleri belirlenmiş; dünyanın her yerindeki Soho House'lardan yararlanmak isteyen bir kişi yıllık 1800 euro artı KDV ödemek zorunda. Ancak üyelik için başvuru yaptıktan sonra bir süre bekliyorsunuz, onay almanız gerekiyor. 27 yaşından daha genç olanlar yüzde elli indirimden yararlanıyor, lokal üyelik yani sadece Soho House İstanbul için üye olmak isteyenler 1300 euro artı KDV ödüyor. İstanbul için kaç üye alınacağı henüz belirlenmemiş, daha doğrusu Soho House için önemli olan çok sayıda üye almak değil, ortama ve kulübe uygun üye almak; ayrıca kulübün hangi sürelerle kullandığı üye sayısını belirleyecek. Şu ana kadar kaç kişi üyelik için başvuru yapmış açıklanmıyor ama İstanbul'dan çok sayıda istek olduğu söyleniyor.

GLASS BUILDING'DE NELER VAR?
Yeni yapılan ve otel olarak kullanılan Glass Building, yıllardır oradaymış gibi diğer binalarla ve Beyoğlu'nun dokusuyla uyumlu. Şaşırtıcı derecede eski ve yeniyi bir arada barındırıyor. Sanırım mimari ekibin başarısı burada saklı, uzun süren restorasyon ve otel binası inşaatı süresinde, sonucun bu denli başarılı olacağını kimse düşünmemişti. Elbette bir Soho House kalitesi söz konusu olacaktı ancak gerçekten de baştan ayağa, tepeden tırnağa, terastan mahzene dek; bambaşka bir ortama ama çok güvenilir ve bildik bir yere girdiğinizi hissediyorsunuz. Alana sonradan eklenen ikinci bina, yani Glass Building'de, bir apartman dairesi dahil, 59 oda, her öğün yeme içme imkanı sunan The Allis, iki hamamlı Cowshed Spa, gym, büyük bir etkinlik odası, 57 kişilik bir gösterim salonu ve ikinci bir teras ve havuz bulunuyor. Otelde kalan misafirler de Palazzo Corpi binasındaki üyelere özel olan alanları kullanabiliyor. Nick Jones ve Soho House'un Tasarım Direktörü Vicky Charles tarafından yönlendirilen tasarım süreci, şehrin modern ve geleneksel tasarım anlayışından ilham almış. Odalarda kullanılan parçaların ve mozaiklerin çoğu lokal üreticilerden temin edilmiş. Otel duvarlarında Türk sanatçılara ait resimlerin kullanılması da dikkat çekici.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA