• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Göstermek yetmiyor artık demek ki!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.08.2015, 00:00
Ağustos'un ilk haftası Dünya Emzirme Günü. Meme üzerine yazmak lazım. İşlevi hakkında, işleyişi hakkında, büyüklüğü hakkında... Sıradan bir organ, vücudun bir parçası... Kadınlığın ve anneliğin en önemli parçalarından biri. Peki kadınlığın ya da anneliğin ta kendisi mi? Değil! Memesi büyük olduğu için kendini daha bir kadın sanan kadınlar gördüm, acıdım. Emzirdiği için kendini dünyanın en fedakar insanı gibi gören kadın gördüm, acıdım. Emziremediği için ezilen, kendini ezik hisseden kadın gördüm, acıcım. Demek ki daha çok bahsetmek ve konuşmak lazım. Konuşmak ve meme/emzirme olayını çözmemiz lazım; fakat ne konuşacağız? Emzirmek veya emzirmemek, hatta ulu orta yerlerde emzirmek veya emzirmemek, bu sohbetin emziremeyen kadınlara yüklediği anlamsız stres! Konuşalım mı?
Böyle önemli gün ve haftalarda bazı insanlar ortaya çıkıp, vatandaşın aklını bulandırmaya bayılıyor. Yaz sıcakları bastırıyor, "Sıcak havada dışarı çıkmayın ve bol bol su için" diye bir haber yapılıyor örneğin. Bunca insan, bunca yıldır sıcak havalarda su içiyor zaten, öyle bir imaj yaratılıyor ki; insanlar salak, dünyadan haberleri yok. Bunca zaman tesadüfen yaşamışlar!

MİLYON YILDIR ÇOCUKLAR NASIL BESLENİYOR?
Çocuklarınızı emzirin! Hey Allah'ım, milyon yıldır kadınlar çocuklarını nasıl besliyor ve büyütüyor? Ağızlarına kola mı akıtıyorlar, çeşmenin altına mı yatırıyorlar? Emzirebilen emzirebildiği kadar emziriyor işte! Sütü olmayan da çaresine bakıyor. Hakikaten, kimi konularda mağara devri yaşıyoruz gibi geliyor bana. 2015 yılında, memenin mahremiyeti konuşuluyor. Aa çok ilginç, memenin cinsel bir obje olma durumu varmış mesela, duymuş muydunuz! Ulu orta açılmamalıymış, kimi böyle söylüyor. Kimi manyak da "Neee mememizi açmamıza kim engel olacak, birleşin kadınlar yarın sabah Montrö Meydanı'nda memelerimizi açalım" diye çağrı yapıyor. Böyle bir delirmeyi daha önce hamilelikle alakalı yaşamıştık, bir din alimi hamilelikle alakalı bir şeyler söyleyince; ne kadar hamile veya bir tarafını açmak üzere bekleyen kadın varsa toplanmış, göbüşler sergilenmişti! Din büyüğü acaba ne demek istedi diye düşünen olmamıştı!

EMZİRME DELİRİMİ
Bu defa da emzirme üzerine delirim yaşanıyor. Hürriyet köşe yazarı, pardon röportajlarında verdiği mizansen pozları çok konuşulan köşe yazarı bakınız ne yapmış? Emzirme konusu açılınca, kendi memelerinden bahsetmiş. Bazı insanlarda (aslında bazı Türk kadınlarında diyecektim ama çekindim) kendini 'bir tane' sanmak hastalığı var. "Böyle bir hastalık yok" diyeceksiniz ama fena halde yanılacaksınız. Kendini, elini ayağını, kolunu bacağını, poposunu kulağını eşsiz zanneden; dünyada kendisinden başka kadın olmadığını düşünenler var. Bu da erken teşhis konulduğu zaman tedavi edilebilir bir rahatsızlık, ilerleyen durumlarda eve kapatmak gerekiyor maalesef. Teşhircilik de bu hastalığın bir evresi, kendini Tanrılaştırma ya da Tanrı sanma gibi evreleri de var. Ben, ben, ben, ben... Ben ve kadınlığım. Ben ve memelerim... Hay Allah'ım sen önce aklımızı, sonra gereken uzuvlarımızı koru; aklı başında kadın nasıl emzireceğini bilir zaten. Amin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA