• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

NURGÜLCÜK ŞAŞIRMIŞ

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.09.2015, 00:00
Cümle kurmak ne zor iş... Zaman zaman yazdıklarımızı eleştirmek için e-posta yollayan okuyuculara da söylerim, “Keşke anlaşılır bir dille yazabilseniz, keşke ana dilinizi kullanmayı bilseniz”... Bizim zamanımızda ilkokul bilgisi olarak öğretilen basit imla kurallarını bilmeyen, düşünsenize kendi diliyle yazı yazamayanlar var.
Ne kadar üzüldüğümü anlatamam, acı gelir bana bu durum. Bir de ne demek istediğini anlatamayan, ifade edemeyenler vardır ki, onlara acımam kızarım. Mesela, bir oyuncunun derdini anlatamaması fikri dehşete düşürür beni. Kelimelerin efendisi olmuş, nice oyun ve dizide başrol oynamış, ödüllere, alkışa doyamamış kadın veya adam, bık bık bık diye bir cümle kurar. Bunu bir de sosyal medyada yapar ve ağzına yüzüne bulaştırır. Durum şu; şöyle buyurdu Twitter'da Nurgül Yeşilçay, "Sen özel okullarda oku. Kadın rallici ol. Sonra türbana gir. Sonra Urfa'da bir aşiretle evlen. Bunu rahmetli Meral Okay bile dizi yapamazdı. Hayat"... Burcu Çetinkaya'nın evlilik haberi üzerine...

AŞİRETLE EVLENMEK NE DEMEK BACIM?

Nurgülcük şaşırmış, özel okulda okuyan birinin ralli pilotu olmasına, sonra 'türbana girmesine' (tesettüre girilir ama türban kullanılır, başa takılır), Urfa'da 'aşiretle' evlenmesine (aşiretle evlenmek ne demek acaba)... Çok ama pek çok şaşırmış... Meral Okay bile bunu dizi yapmazdı demiş... Kendince de anlamlı bir kelime ile bitirmiş meramını; 'hayat' demiş ve hatta büyük harfle yazmış, vurgu yapmış Nurgülcük. Kalkmış, Afyon'dan gelmiş oyuncu olmuş, tecrübe kazanmış, sonra da her şeye şaşırır olmuş... Canım ya... Aydın geçinen ve toplumda söz sahibi olan kişilerin (Nurgülcük bak sana da aydın dedim) böyle anlamlı cümleler kurmaları ne güzel değil mi? Bravo sana, gerçekten de vasatlığın tanımını yaptığın, sıradanlığın ne demek olduğunu hatırlattığın için Nurgülcük. Bir çok oyuncu gibi sen de bu ülkede yaşadığın ve oyunculuğu bu ülke topraklarında yaptığın için çok şanslısın. Vasatın alkışlandığı, baş tacı edildiği canım ülkemde, ne güzel işlere imza attın.

KONUŞABİLSE NELER SÖYLEYECEK?

Nurgülcük, ben anladım senin söylemek istediğini, eğer yazabilseydin şunu diyecektin: Hayat ne garip, özel bir okulda okuyup bir takım mesleklerin hayalini kurarken ralli pilotu olabiliyorsun. Sonra muhafazakar bir hayatı tercih edip tesettüre girebiliyorsun. Urfa'ya gidiyor ve orada hayatının aşkını bulabiliyorsun. Hayatının aşkı da bir aşiret mensubu çıkabiliyor. Meral Okay senin hayatını dizi konusu yapardı, yaşasaydı... Değil mi boncuk gözlü? Ya ben anladım, sen konuşabilsen çok şey söylerdin aslında... Söyleyemiyorsun, hele de 140 karakterle, zor tabii. Velev ki söyledin, velev ki dilin döndü, zihnin açıldı; başını örtme tercihini kullanan bir Müslüman kadına şaşırma e mi? Oraları aştık sanıyordum, aldın en alt basamağa koydun emekleri. Olmadı. Bir de sinirlerimi bozdun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA