• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Ahmet Hakan dayak yedi, sen uyu bakalım!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.10.2015, 00:00
Sabah kalktım, nasıl mutluyum, nasıl neşeliyim... Uzun zamandır deliksiz bir uyku çekmemişim, 7 saat ilaç gibi gelmiş. Memlekette kim ne yapmış, geceyi nasıl geçirmiş, hangi gelişmeler yaşanmış haberim yok. Öyle mutluyum ki, fındık aromalı kahvemi içtim; twitter'ı ellemedim, gazeteleri açmadım, sabah haberlerine göz ucuyla bile bakmadım. Evden çıkmadan, "Şu saçma sapan heyecanımı ve keyfimi dostlarla paylaşayım" dedim, öyle ya mutluluk paylaştıkça çoğalmaz mı? Yazdım 140 karakterle bir iki cümle, paylaştım.

Bir iki saat sonra, ofise geldim ve twitter'a baktım. Bakmaz olaydım! İçlerinde birebir tanıdığım kişiler de olmak üzere, bir takım 'mutsuz', vermiş veriştirmiş. "Memlekette neler oldu, sen uyu bakalım" diyenden, "İçimiz kan ağlıyor, sen uyuyorsun" diyene; "Türk basını can çekişiyor, sen mutluluk peşindesin" diyenden "Bravo, tabii sizin yazar dayak yemedi ya, umurunuzda değil" diyene, ayar veren vereneydi. Bir iki sayfa okudum ve anladım, Ahmet Hakan'ın başına gelenleri. Bu durumu benimle bağdaştırıp, sanki adam dayak yedi diye mutlu uyumuşum/uyanmışım gibi bir hava estirenlere acıdım bir an için. Elbette Ahmet Hakan'a acıdım, üzüldüm, bu işe kalkışanlardan nefret ettim, durumu kınadım, lanetledim, aklı başında bir insan ne hissediyorsa hissettim.

Aksi mümkün mü? Aksi mümkün tabii, medyada, özellikle köşe yazarları arasında kötü kalpli olanlara alıştık artık, kötülükle beslenen, nefretle büyüyenleri gördük. Bu insanların maddi manevi nasıl güçlendiğine şahit olduk. Kötü insanlara acımak gibi bir huyum var benim, yine öyle oldu işte. Yüzüme karşı söyleyemeyeceklerini, sosyal medyada "söyle kaç" mantığıyla 'çiziktiriveren'lere de acıyorum. Nefesleri kötü kokan, kötü düşünmekten beyinleri sulananlar, herkesi kendileri gibi sanıyor. Çünkü onlar Ahmet Hakan değil de, 'ötekileştirdiklerinden' biri dayak yese, "ohhh" çekecekler. Onların duyarlılığı, üzüntüsü imitasyon... Uyudum diye, bunu gece Ahmet Hakan'ın dayak yemesine bağladılar ya, hakikaten şaşkınım.

Ahmet Hakan'ı zaman zaman pataklamak isterim, laf aramızda çok kişi var dövmek istediğim. Ama benim dövme stilim anne terliği fırlatma boyutunu geçmez. Hayalimde Ahmet Hakan'a defalarca fırlatmışımdır mesela...

İtinayla feyzbuk pirofili yapılır!

Facebook profil fotoğrafı uygulamasına bir yenilik getirdi. Profil fotoğrafı yerine video uygulaması konulabilecekmiş. Birkaç yıl önce İstanbul'un arka sokaklarından birinde bir fotoğrafçı vitrininde "feyzbuk pirofil fotosu çekilir" yazan bir ilan asıldığına şahit olmuştum. Güzel bir abiydi fikir babası besbelli, fotoğraf ekleyenlerin ve kendine sayfa oluşturanların 'artist gibi' pozlarına şahit olmuştu. Daha da iyisini yapabileceğini ilan ediyordu dükkanının vitrin camından. Şimdi acaba video hazırlayanlar çıkacak mı? Konulu film hazırlayan, kendine dizi çeken olacak mı? Çok eğleneceğim çok. Beni soracak olursanız, videom çoktan hazır... Hatta iki tane yaptım; biri herkese açık, diğer sadece arkadaşlara...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA