• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

‘Geldim, Gördüm, Güldüm’, bela okumak bir şaka biçimi midir?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.01.2016, 00:00
Sinemadan bahsetmiyorum, evet sinema ve televizyon arasında dağlar kadar fark var. Ve evet, sinema özgürdür ama ekran değil! Gülmeyi çok seviyorum, ne kadar eğlenceli şov varsa takipteyim. Son olarak, 'Geldim Gördüm Güldüm'ü izledim. İzlerken ve kimi şakaya kahkahalarla gülerken, yavaş yavaş gülmem yüzümde dondu. Üç cümleden biri "Allah belanı versin!" Bir defa söyledi karakter, herkes güldü, aynı skeç devam ediyor, bir daha bir daha... Ne kadar itici, ne kadar sakil. Gerçek hayatta böyle bir söylem var, kabul ediyorum; fakat 'alt kültür/Doğulu' insan işaret edilerek, onlar üzerinden böyle saçma/salak şakalar yapmak, küfür ve argoyu belli insan gruplarıyla özdeşleştirmek gibi berbat bir anlayışa nasıl gelindi?

Sanki her şaka küfürlü olmak zorunda, görülen o ki Türk sineması bunun üzerine kuruldu son yıllarda. Bilet alıp izlemeye gitmiyorsan, bu kirlilikten kurtulabilirsin. Televizyonda, herkesin, her yaştan insanın seyrettiği saatte bir kanalda, nasıl oluyor da böyle berbat cümlelere izin veriliyor. İzni de geçtim, nasıl oluyor da bir senarist/ yazar, üç cümlesinden birini bela okumak üzerine inşa ediyor. "Allah belağğnı virsinnğğ", aman komik; bir kez daha aynı cümle, aman da ne komik! Kabul edin siz kolayını, en seviyesiz olanını tercih ediyor ve bunu da çok izlenen bir saatte seyirciye komiklik diye yutturmaya çalışıyorsunuz. Komedinin zekayla ciddi bir ilgisi var, Cem Yılmaz'ın bunca zaman ayakta durması ve salonları doldurması tesadüf mü?

Aman sakın "Cem Yılmaz da küfür ediyor" demeyin bana; Cem'in seviyesinde bir metin yazıp, iki buçuk saat sahnede şaka yapıp araya istediğiniz kadar küfür yerleştirin, kabul ederim.

Sezen Aksu'yu sete istemedim!

Bu cümle, 'Her Şey Aşktan' filminin yazarı ve yönetmeni Andaç Haznedaroğlu'na ait. Film, ay sonunda gösterime girecek. Heyecanla bekliyorum çünkü Andaç uzun zamandır ekranda yok. Son derece güzel, unutulmaz dizilerde imzası olan; şahane bir sinema 'gözü' ve yüreği olan bir arkadaşımdır Andaç. Filmde Hande Doğandemir ve Şükrü Özyıldız başrolde, bir de Mithatcan Özer. Mithatcan, bizim Sezenmizin oğlu. Sezen Aksu bir ara sete gelip oğlunu izlemek istemiş. Sıkı dedikodu geliyor; Andaç müsaade etmemiş! Mithatcan'ın etkilenmesini ve heyecanlanmasını istememiş. Sezen Aksu da, "Kim bu kadın ayol, kim beni sete istemez" diye araştırmış Andaç'ı. Andaç nefis bir kadın, bir tanem, bu anekdotu yüzü kızararak anlattı bana. Ama çok şeker değil mi? Kim Sezen'i etrafında istemez? Sanırım bir tek Andaç...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI