• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Kadın, tutku ve çikolata

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2016, 00:00
Kadın demek; heyecan, tutku ve başarı demektir. Kadın demek aşk demektir, çikolata demektir. Pernigotti'nin Türkiye reklamını izledikten sonra, kalkıp önce iki paket çikolata yedim ve ardından bunu yazmaya, sizinle paylaşmaya karar verdim. Klasik bir anlayış var, bir takım ürünlerde, satış, pazarlama ve reklam ayağında 'güzel kadın' kullanmak gibi. Güzel kadından kasıt benim anladığım gibiyse sorun yok. Şöyle bir tarifim var; merhametli, sevgi dolu, herhangi bir işe emek harcayan ve başarılı olan, farklı iş kollarında adını duyurabilen, ilahi bir donanıma yani yeteneğe sahip kadın 'güzel kadın'dır. Oysa reklam dünyası 'sıska' kadını yeterli görüyor, sadece iyi görüntü vermesiyle ilgileniliyor, fizik dışında ürüne katkısı pek önemsenmiyor kadının. Her neyse Pernigotti reklamında dört müthiş kadın yer alıyor. Dünyanın sayılı orkestra şeflerinden biri olarak gösterilen Sera Tokay, Avrupa'da da tanınan soprano Burcu Uyar, akrobasi pilotu Semin Öztürk, yazar/yönetmen Görkem Yeltan. Reklam filmine bayıldım, hemen bu kadınlarla bir araya gelmek istedim, onlarla röportaj yapmak, film çekmek, hayatlarını kitap yapmak istedim.

ÇİKOLATADAN KADINA ÖVGÜ

Firmadan bilgi aldım neden bu kampanyayı yaptıkları ve neden bu isimleri seçtiklerini sordum. Toksöz Grup bünyesindeki Sanset Gıda Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Berk Apak'tan şöyle bir cevap aldım, "Farkındayız, Farklısın' başlıklı iletişim kampanyamız için gerçekten de ince eleyip sık dokuduk. Beğenmenize çok sevindim. Reklam filmimizde çikolatayı bugüne dek düşündüğümüzden farklı bir yere koyuyoruz. Seyirci, değişik alanlarda başarılı işlere imza atan ve fark yaratan isimlerin başarıya ulaştıkları gurur dolu anlara tanıklık ediyor ve Pernigotti, başarının ardından kendine verilen tutku dolu bir ödül olarak resmediliyor. Böylece çikolatanın verdiği haz duygusunu bir kenara alarak, onu bu zafer anlarına eşlik eden seçkin bir lezzet olarak konumlandırıyoruz.

Reklam filminde oynayan isimleri de büyük bir özenle belirledik. Hepsi çok değerli, çok ilham verici kadınlar. Bu isimler arasında Türkiye'nin en genç, sivil, kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk, dünyanın sayılı kadın orkestra şeflerinden Sera Tokay, Avrupa'nın en iyi genç kuşak sopranoları arasında gösterilen Burcu Uyar ve oyunculuğunun yanı sıra yazar yönüyle de dikkat çeken Görkem Yeltan yer alıyor. Müziğinden kurgusuna her kısmı büyük bir dikkatle hazırlandı. Seyircinin bu kıymetli isimlerle arasında bir bağ kurmasını, içindeki o takdir duygusunu tetiklemeyi hedeflemiştik. Sizden bu yorumu aldığıma göre, hedefimize ulaşmışız. Ne mutlu bize".

SEVENLERE EN GÜZEL HEDİYE

155 yıllık tarihiyle İtalya'nın en köklü markalarından biri Pernigotti, İtalya'ya gidesim var şu aralar, belki sizin için, gerçekten siz canım okuyucularım için fabrikayı denetlerim. Tamam itiraf ediyorum iflah olmaz bir çikolatacıyım ben. Sevgililer Günü'nde de çikolataya boğulmak istiyorum...

En güzel hediye değil mi çikolata, bana sakın 'tektaş' demeyin, vallahi bozuşuruz. O ne öyle, görgüsüzler gibi her fırsatta birilerine yüzük almaklar, tektaş beklentileri! O yüzük sonsuz bağlılığı, evliliği temsil ediyor şaşkınlar. Bunun da anlamını bozmayın.

Ne diyordum, çikolata candır, yiyelim güzelleşelim...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA