• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Voleybol kursundaki skandal

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2016, 00:00
Cinsel istismar/taciz korkunç bir suç. Kadıköy'deki Halk Eğitim Merkezi'ndeki voleybol kursuna katılan öğrenciler, hocalarını cinsel istismarla suçlamışlar. İddiaya göre 41 yaşındaki antrenör, sporcu genç kızlara, hatta çocuklara demek daha doğru çünkü yaşları 11- 15 arasında değişiyor, istismarda bulunmuş. Haberi okurken inanamadım, 'hoca' çocuklara daha iyi voleybol oynayabilmeleri için göğüslerine ve kalçalarına özel masaj yapması gerektiğini söylemiş. Galiba yapmaya yeltenmiş de... Elleri kırılsın desem suç mu olur? Allah cezasını versin desem kabalık mı etmiş olurum? Şöyle okkalı bir küfür patlatsam ayıp mı etmiş sayılırım?

HERKESE HAKSIZLIK EDİLİYOR

Bu tarz haberlerden sonra zaten spor konusunda geri kalmış memleketimizde anne babalar ne düşünür? Evlatlarını bir kursa göndermekte tereddüt etmezler mi? Ahlaksızlıkla, sapkınlıkla beslenen bu terbiyesizler en çok spora gönül vermiş, hayatını sağlam karakterli ve yetenekli çocuklara adamış spor adamlarına, antrenörlere büyük haksızlık etmiş olmuyorlar mı?

Manyakların haberleri kadar başarılara, güzelliklere, iyiliklere de sayfa ayrılması gerekiyor. Bizim gazetemizde okuyorsunuz Ege'nin güzel insanlarının başarı öykülerini, hep birlikte alkışlıyor, gurur duyuyoruz ama daha çok olmalı. Sadece bizde değil diğer gazetelerde de olmalı. Sayfalarını, ölümlere, vahşete, dramlara ayıran medya, bir miktar da iyilikten beslenmeyi öğrenmeli.

MUTLU HABERLER LAZIM

Tıpkı şu en sevdiğim çikolatanın reklamında olduğu gibi, 'mutlu haberler' olmalı gazetelerde, ekranda. Olamaz mı? İnsanlar sadece ölenleri, katledilenleri okumak için gazete almıyor ki! Okullar arası şampiyonalarda başarılı olan sporcuları sadece bizim gazetemizde okuyorum, sadece bizim gazete onlarla konuşuyor, dinliyor. Koca koca ulusal gazeteler, ancak ölen genç ve güzel bir sporcu kızımız olursa (Allah korusun) birinci sayfaya taşıyor. Ellerini o masum çocukların bedeninde utanma, arlanma duygusu olmadan dolaştırmaya cesaret eden ahlaksızların karşısında dağ gibi ahlaklı bir toplum var. Ülkemizi ayakta tutan, birlikte tutan koskocaman bir geleneğimiz var. Kimsenin güzellikten, doğrudan, spordan yana çekincesi olmasın; o ruh hastası hapishaneye yollanırken; öğrencileri için gecesini gündüzüne katan, pırıl pırıl hocalarımız var. İyilik kazanacak elbet ama bunu kötüleri yok edene kadar bıkıp usanmadan haber yapmamız gerekiyor. Ailelerinin çocuklara destek olduğunu umut ediyorum, inşallah zihinlerinden silinecek noktadadır maruz kaldıkları talihsiz olay...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA