• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Alışveriş manyaklığı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2016, 00:00

Yok hayır çılgınlık demeyeceğim, ABD'de 'black friday-kara cuma' diye adlandırılan alışveriş günü tam bir manyaklık çünkü. Daha çok meraktan, elbette dolar 3,5 lira olmuşken başka türlü nasıl izah edilir para harcamak, biraz da insanlar neler alıyor, hangi mağazalar daha çok iş yapıyor diye gözlemlemek için, Şükran Günü'nü izleyen cuma ve haftasonu boyunca mağazalardaydım.
Ciddi anlamda ekonomiyi hareketlendiren, hareket demek az kalır, zıplatan diyelim; bir düzeyde alışveriş manyaklığı. California'dayım malum, dünyanın en pahalı markalarının bile indirime girdiği, aklınıza gelecek her mağazanın indirim haricinde ekstra yüzde 40'lara, 50'lere varan indirim uyguladığı Cabazon Outlets'e de gittim.

PRADA BİLE İNDİRİMDE!

Dünyanın en güzel yelerinden biri olan Palm Springs'e çok yakın bir alışveriş merkezi Cabazon. Trafik başlı başına aşılması gereken sorundu cuma günü. Yüzlerce metreyi bulan park yeri kuyruklarında bekleyerek ve merkezin bir hayli uzağına park ederek, başladık dolaşmaya.
Uzun yıllardır ABD'de yaşayan kız arkadaşım Meltem bile yıllardır böyle bir kalabalık görmediğini söyledi. Bizim memleketteki gibi değil indirim ama, gerçek anlamda aklınızı alıyor. Kadınlar bayılır zaten para harcamaya, burada kart patlatmamak zor. Dedim ya en popüler Avrupa markalarını da düşünün, en pahalı çanta ve ayakkabı markalarını, hepsi en az yüzde 50 indirimde. Hayatım boyunca bu kadara çinliyi bir arada görmemiştim, Çin'de bile! Gruplar halinde alışveriş yapıyorlar, girdikleri mağazalarda ürün bırakmıyorlar. Şu İtalyan markası var ya, hani adına film bile yapıldı, 'Şeytan Prada Giyer' diye, onlar bile indirimde. Mağazanın dışında kuyruk var, çıkanlara göre içeriye alıyorlar. Bekledim ben de, bizde satılanın yarı fiyatına almayı başardım birkaç çanta. Ah dolar, o kadar yükselmek zorunda mıydın diye dizlerimi döverek aldım da aldım.

HER MODELDEN ALIYORLAR

Aman ne ucuz diye diye, en sonunda bir mağazada kartım patladı! Çinlilerden etkilendim bir miktar, indirimdeki bütün modellerden aldı önümdeki ufacık tefecik kadın, nakit para verdi istelik, yirmi bin dolar kadar. Arkadaş, minnacık kadınsın, bari o kocaman modellerden alma, hiç yakışmadı diyeceğim, kendimi tutuyorum. Zaten şöyle bir şey duydum, kendi ülkelerindeki mağazalarda sahte çanta satıp, gerçek modelleri vitrine koyuyorlarmış. Anlatanların yalancısıyım; "Sakın ola Uzakdoğu'dan bir şey almayın" diyor gidenler.
Süpermarketler de tıka basa doluydu, ekmekten süte, peynirden vitaminlere her şey indirimde.
Bu taraflara yolunuz düşerse Cabazon efsane bir yer, kaçırmayın, sadece 'black friday' diye değil, her zaman manyak bir indirim var. Üstelik yeni modellerde de.
Dolayısıyla yaşadığınız şeye alışveriş çılgınlığı demek çok hafif kalıyor. Bildiğiniz manyaklık diyorum ve kısmetse bu hafta yurda dönüyorum.
Eh bankalar ve ödemeler beni bekler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA