• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

El ele ölüme yürümek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2017, 00:00

Neden, kimse bilemeyecek!
Neden ölüme gitmeye bu denli acele ettiler, dertleri, niyetleri neydi, bilinmeyecek! Kimilerinin "yüzyılın aşıkları" diye nitelendirdiği çift, 5 gün önce intihar etmişti hatırlarsınız. 70 yaşındaki Altan Çetin, 68 yaşındaki karısı Ülker Çetin ile el ele ölüme yürüdü.
Birlikte yazıp imzaladıkları mektuplar, kaldıkları otel personeline bıraktıkları bahşiş, sosyal medya üzerinden eşe dosta yolladıkları veda mesajları kaldı geride...
Uzun süre birlikte yaşayan çiftlerin art arda vefat ettiklerini hep duyarız aslında. Bu olayda durum neydi, dedim ya bilemeyeceğiz.
Belki biri ya da her ikisi de hastaydı. Belki yaşadıkları ağır gelmişti.

RUHSAL SIKINTILARI OLABİLİR Mİ?

Her ikisinin de ruhsal sıkıntısı olabilir miydi peki? Bana sorarsanız bal gibi olabilirdi. Yine uzun süre birlikte yaşayan çiftlerin fizikleri de huyları da sıkıntıları da birbirine benzer. Keşke birkaç psikiyatr ile bu konuyla alakalı röportaj yapılsa da okusak, iki bilinçli insan ölüme gitmeyi neden seçer?
Sosyal medyada, Çetin çiftini, birlikte intihar ettikleri için yüzyılın aşıkları gibi algılayanlar var. Bugün için 68 yaş da 70 yaş da çok yaşlı kabul edilmiyor. Hani şöyle 100'e dayansalar, elleri ayakları tutmuyor olsa, ne bileyin ele güne muhtaç kalsalar, belki biraz anlayacağım.

NEFRET EDİYORUM SİZDEN!

Gerçi o zaman da intihar edecek güçleri kalmayabilirdi. Belki bir zaman sonra, ölüme çok yaklaşınca, şartları kabullenmekten başka çare kalmıyordur. Bu hikayede bir erkek evlat var... Gazetemizde haberin detayını okumuşsunuzdur, baba veda mesajı yolluyor.
Oğulları da gerçekten ilginç bir cümleyle cevap veriyor. "Hastasınız siz, aynı anneannem gibi, canlınız yetmedi, kendinizi öldürerek de ağzıma s..n. Nefret ediyorum ikinizden".... Çeşme'de denize yürümeye kararlı bir çift ve verdiği cevapla, belki de bu ölüm yürüyüşünü hızlandıran bir evlat... Aslında bu son cümleyi yazar yazmaz pişman oldum, o evlat da neler yaşıyor kendi kafasında kim bilir? Cesetleri birer saat arayla bulunmuş, ne acı... Şunu da yazacağım ama kızmak yok; çok iyi bir roman veya film hikayesi değil mi? Fotoğraflarına bakıyorum, iyi görünüyorlar, mutlu gibiler, fazla çekmemiş gibiler, hala birbirlerini seviyor gibiler; bu yüzden mi birlikte gittiler dersiniz?
Birlikte yaşamaktan, birbirine çılgın bir aşkla bağlı olmaktan, çok sevmekten daha kutsal olabilir mi, birlikte ölmeyi seçmek?
Boğazım düğümleniyor, ağlıyorum son cümleyi yazarken; Allah günahlarını affetsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA