• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe’ye bir darbe de Menderes’te mi vurulacak? ERHAN GÜLENÇ

Göztepe’ye bir darbe de Menderes’te mi vurulacak?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.06.2019, 00:00

CHP'li Torbalı Belediyesi'nin Göztepe Spor Kulubü'ne altyapı tesisi için verdiği 104 dönümlük arazinin tahsisini iptal etmesi kentte en önemli gündem maddelerinden biri oldu. CHP'li Başkan İsmail Uygur'un şok karar için ortaya attığı "Ruhsatı iptal etmesek usulsüzlük olurdu. Plansız bir alana yapı ruhsatı veremeyiz" bahanesinin de doğru olmadığı anlaşıldı. "Kentsel yerleşik alan" olarak gözüken arazinin 81 dönümlük kısmında tesis yapımına engel olmadığı ortaya çıkarken 23 dönümlük alanla ilgili de de İl Toprak Koruma Müdürlüğü'nden plan tadilatı onayı alındığı belirlendi. Göztepe adına açıklama yapan Başkan Vekili Talat Papatya ise, "Tahsisinin 'hukuksuz' gerekçesiyle iptal edilmesi kimsenin haddine değildir. Göztepe hiçbir hukuksuzluğun içinde olmamıştır, olmayacaktır" açıklaması yaptı.

130 DÖNÜM ARAZİ VERİLECEKTİ

Bu gelişmeler yaşanırken aklıma Menderes Belediyesi'nin AK Partili eski Başkanı Bülent Soylu döneminde Tekeli'de yine Göztepe'ye yapacağı 130 dönümlük arazi tahsisi kararının akıbetinin ne olduğu geldi. Menderes'e bağlı Tekeli'de İZBAN istasyonuna çok yakın bir yerde bulunan, ilçe belediyesi mülkiyetindeki alanın Göztepe'ye tahsisi kararlaştırılmıştı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarla vasfındaki bu arazinin Göztepe'ye tahsisinin önünü açmak için çevre düzeni planı değişikliği yapmış ve burasını 'spor alanı' olarak belirlemişti. Bu gelişme Göztepe'de büyük sevinç yaratmıştı.

SEÇİMİN ARDINDAN UNUTULDU

Fakat, tahsisle ilgili çalışmalar devam ederken 31 Mart seçimlerinde Menderes Belediyesi yönetimi Torbalı'da olduğu gibi AK Parti'den CHP'ye geçti ve bu tahsis adeta unutuldu. Torbalı'da yaşanan bu şok kararın ardından Menderes'teki arazinin akıbetini araştırdım. Fakat, görüştüğüm belediye yetkililerinin konudan haberi bile yoktu.
Şimdiye kadar bu tahsisle ilgili hiçbir açıklama yapmayan CHP'li yeni Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'a da tüm girişimlerime rağmen ulaşamadım. Kayalar'ın bu tahsisle ilgili tek kelime etmemesi ve belediye yetkililerinin bile konudan bihaber oluşu Göztepe'nin altyapı tesisi kurmak istediği bu alan için de CHP'den darbe yiyeceği izlenimi oluşturuyor.
Umarız yanılıyoruzdur ve Başkan Kayalar çıkıp kamuoyunu aydınlatır.
Bursaspor maçına Göztepe taraftarları için otobüs kaldırdığını övünerek duyurduğu gibi tahsisin tamamlanacağını da övünçle açıklar.

BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin tavırları nedeniyle Göztepe ve Karşıyaka'ya yapılacak statlarla ilgili birçok sorun yaşandı. Karşıyaka Stadı'nın yapımına hala başlanamadı. Bu iki stadın ardından İzmir'in spor altyapısına yapılacak yatırımlara da taş konulması bardağı taşıran son damla oldu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA