• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir İzmirli olarak itiraz ediyorum Başkan Soyer! ERHAN GÜLENÇ

Bir İzmirli olarak itiraz ediyorum Başkan Soyer!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2019, 00:00

Devletin teröre destek verdikleri için Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum ataması ve ardından da oğulları HDP aracılığıyla dağa kaçırılan annelerin bu partinin önünde başlattığı 'evlat nöbeti', bazılarının gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.
Bunlar, devletin değil 'demokrasi' kılıfı altında açıkça terör örgütünün uzantısı HDP'nin yanında saf tuttu.
Bu kesim, işi o noktaya vardırdı ki, acılı annelere destek verip PKK'yı lanetleyen sanatçılar linç edilmeye bile çalışıldı.
Yani mahalle baskısını bu noktaya kadar vardırdılar...

SOYER DİYARBAKIR'A GİDİYOR

HDP'nin de desteğiyle aday yapılan ve seçimi bu partiden gelen oylarla kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bunun diyetini ödedi ve açıkça teröre destek verdiği için görevden alınan HDP'li eski belediye başkanlarına sahip çıktı. Geçtiğimiz Cumartesi günü, Diyarbakır'ın görevden alınan HDP'li Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'yla birlikte İzmirlilerle buluştu. HDP'ye yakın sitelerin haberlerinden de öğreniyoruz ki, Soyer yakında CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi Diyarbakır'a gideceğini de açıklamış...

ANNELER İÇİN TEK SÖZÜ YOK

Açıkçası Soyer'in HDP'nin yanında olacağını bekliyordum ama orada nöbet tutan annelere karşı bu kadar 'duyarsız' kalacağını beklemiyordum. Çünkü Soyer, HDP'ye her türlü desteği verirken maalesef 'evlat nöbeti' tutan annelerle ilgili bugüne kadar tek bir söz bile söylemedi.
Sayın Soyer!
Bu tavrınıza Atatürk'e sonuna kadar bağlı olan İzmir'de yaşayan bir vatandaş olarak itiraz ediyorum.
Sizin bu tavrınız, teröre lanet okuyan ve gönlü bu annelerin yanında olan İzmirlerin tavrını yansıtmıyor.
Siz sadece HDP'lilerin ve CHP'nin HDP'lileşen kesiminin belediye başkanı değilsiniz. Tüm İzmir'in belediye başkanısınız.
Bu kentte küçük bir kesimin değil devletine bağlı olan ve terör örgütünü her fırsatta lanetleyen milyonlarca insanın sesi olmak zorundasınız.

DARBECİ ÇEVİK BİR AYIBINA DEVAM

Size dün bu köşede Buca'da 28 Şubat'ın simge ismi darbeci Organeral Çevik Bir'in adı verilen meydana kentin çıkardığı önemli değerlerden eski Bakan Işılay Saygın'ın adının verileceğini ifade etmiştim. Kentin darbeci generalin adını bir meydanında taşıma ayıbından kurtulacağını yazmıştım. Fakat İzmir Büyükşehir'de son dakika bir değişiklik oldu. Büyükşehir Belediye Meclisinin Hukuk Komisyonu, Çevik Bir Meydanı'nın isminin değişmesini uygun bulmadı.

ELBET BİR GÜN DEĞİŞECEK

Komisyon, bunun yerine "yaşadığı ve hizmet verdiği yere yakınlığı" gerekçe göstererek Buca Kasaplar Meydanı'nın isminin Işılay Saygın değiştirilmesine oy birliğiyle karar verdi.
Buna göre Meclisin onayının ardından Kasaplar Meydanı'nın ismi bu şekilde değiştirilecek. Yani İzmir, Çevik Bir ayıbını taşımaya devam edecek. Bir gün, bu kente bu meydanın ismini değiştirecek bir irade de mutlaka gelecektir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA