• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Küçükbay’ın hileli ürüne karşı savaşı ERKİN USMAN

Küçükbay'ın "hileli ürün"e karşı savaşı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2015, 00:00
Zeytinyağ sektörünün dümen başına geçti ve sektördeki tanımı ile "tağşiş" olayının üstüne üstüne gitti. Halka mal olmuş bir tabir ile de söylemek gerekirse, zeytinyağına hile katanların korkulu rüyası oldu.
Ahmet Küçükbay gerçek anlamda bir üretim mücahidi. Piyasada türeyen düzenbazların, sahtekarların ve üçkağıtçıların adını duyunca sığınacak yer aradıkları bir sanayi mücahidi.
Küçükbay'ın Ege'den başlattığı "hileli ürünlere karşı savaşını" Ankara da yakın takipte.
İzmir'in bu popüler işadamı şöyle konuşuyor:
"İnanıyoruz ki, devletimizin en üst makamlarında yer alan büyüklerimizin de tağşiş ile ilgili çalışmaları var. Hileli ürün ile haksız rekabet yaparak halkımızın sağlığıyla oynayan düzenbazlar konusunda önemli adımlar atacaklar."
***
Ve, ardından ciddi bir tespit daha.
Marketlerden örnekler alınıyor. Küçükbay laboratuvarlarında inceleniyor, hassas kontrollardan geçiriliyor.
Sonucu Küçükbay'dan dinleyelim:
"Takviye edici gıdalar, renklendiriciler ve tatlandırıcılarla insan hayatını tehlikeye düşürüp, sağlığını bozacak türden ürünler piyasada satılıyor. Halkımız kandırılıyor. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Merdivenaltı olarak tabir edilen kayıt dışı firmalar ve hileli ürünleri piyasaya süren firmalar derhal tespit edilerek gereken yapılmalı. Bu konuda halkımız da duyarlı davranmalı. Tüketicimiz uyanık olsun, gözünü hilebazlardan ayırmasın."
***
Küçükbay, 5, 10 ve 18 litre ambalajlı yağların, yağ asidi kompozisyonu kontrollerinde yüzde 100'e varan oranında farklı yağlar çıktığını vurguluyor ve devam ediyor:
"Cezalar caydırıcı olmalı. Bu hileyi yapan üretici firmaya birincide 10, ikincide 20, üçüncüde 30 misli para ve meslekten men edilme gibi yaptırımlar uygulanmalı ki, caydırıcı hale gelsin. Aksi halde bu işlere tevessül eden hilebazlar bu haksız kazançtan vazgeçmezler."
***
Küçükbay bu mücadelenin sembol adamı.
Gözüpek bir mücahit.
Kancığın kahramanı bir pula sattığı, gammazın fedakarı boş verdiği bu alemde, bir delikanlı havası ile boy göstermiş bir halk adamı var piyasada...
Tertemiz bir köy delikanlısı havası içinde Ahmet Küçükbay, bu işlerin faiillerine açık açık "düzenbaz, üç kağıtçı, hilebaz, aşağılık" diyor o karanlık cephede "çıt" yok.

hayattan
Bu kadınları her biri doğuştan yetenekli

Günümüzün en çok ilgi gören el sanatları arasında yer alan makine nakışı ve takı tasarımı, Bayraklı Belediyesi Semt Merkezlerinde becerikli kursiyerlerin ellerinde hayat buluyor.
Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmeleri, üretken olmaları, kendi takılarını kendilerinin yapmaları ve ürünlerini satarak ev bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla takı tasarım ve makine nakışı kursu açtı. Makine nakışında menekşe, lale, gelincik gibi birbirinden güzel çiçek motifleri kadınların favorileri arasında bulunuyor. Makine nakışının kullanım alanı giysiden ev dekorasyonuna, takıdan tepsiye, gelinlikten ayakkabıya kadar oldukça geniş bir yelpazede yer alıyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA