• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadın spikerler İngilizce öğrenin! ERKİN USMAN

Kadın spikerler İngilizce öğrenin!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2015, 00:00
Basketbol ülkemizde son derece popüler bir spor dalı. Artık Avrupa Kupaları'nda başarıdan başarıya koşabiliyor, pekçok dev rakibi yenebiliyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne THY'nin ana sponsor oluşu, diğer sponsorların da Türk oluşu bizim dış dünyaya açılışımız, ülkemizin reklamını TV'ler aracılığıyla en az 105 ülkeye yapışımız da güzel bir gerçek.

Tabii takımlarımız başarıya ulaşabilmek için yabancı antrenör ve oyuncuları ağırlıklı olarak Türkiye'ye getiriyor, görev veriyor, onlardan randıman almaya çalışıyor.  

Basketbolun gelişmesiyle Türkiye'de TV yayıncılığı da aynı şekilde gelişti, TRT, Lig TV'ler, Smart Spor'lar ve daha pekçok kanal maçları naklen yayınlıyor, heyecanı evleremize, işyerlerimize kadar taşıyor. Her şey güzel de bu yayınlar sırasında kadın spiker ve yorumcuların çoğunda gözlemlediğimiz, bize yakışmayan bir rahatsızlığı dile getirmek isteriz.

Maç öncesi, devre arası ve sonrasında yabancı antrenör ve oyuncuların görüşleri alınıyor. Amerikalıları bir yana bırakın, Rus'undan Karadağlısına kadar bunların hepsi İngilizce konuşuyor, en azından derdini anlatıyor. Kadın spikerlerimizse yorum almak için tercüman kullanıyor. Sorusunu tercümana iletiyor, o antrenör ve oyuncuya aktarıyor, onlar görüşlerini tercümana bildiriyor, o da Türkçe'ye çevirerek ne dediklerini anlatıyor. Ortaya hani film-tiyatro ismini kulaktan kulağa anlatıp da bilmek gibi oynanan bir oyun var ya, buna benzer bir tablo çıkıyor. Kadın spikerlerimiz: Artık İngilizce bilmeyenleri bürolarda işe almıyorlar bilesiniz. N'olur derdinizi anlatacak kadar öğrenseniz? Mesela benim İngilizcem fazla değil ama, "What do you say for the game" (Maç için ne diyorsunuz?) diyebilirim. Pek mi zor yani bunu söylemek? Kanal yöneticileri: Size de serzenişim var. Kızlarımızı İngilizce öğrenmeleri için zorlayın, kurs gerekiyorsa gönderin.

Yalanlar ve sevgiler

Genç kuşağın başarılı ve sevilen yazarlarından Gülşah Elikbank, araştırmalara dayanan bu romanında Kazıklı Voyvoda'dan Çavuşesku'ya, 12 Eylül'den günümüze iyinin ve kötünün, gerçeklerin ve yalanların, insanları inançları üzerinden yönlendiren zorbaların ve yaşanamamış aşkların peşinde okuru tarihin derinliklerine sürüklüyor.

İşte o romandan bir pasaj: Genç bir kız, hayatının normal akışını tamamen değiştiren, garip bir mühür taşıyan elyazması bir mektup alır. Mektupta, Romanya'ya giderse kayıp amcasının izini sürebileceği ima edilerek, "Şeytan'ın oğlu intikam için geri geliyor. Bir şeyler yapmak zorundasın Maya" denmektedir. Şaşırtıcı olan, tarihin en eli kanlı zorbası Kazıklı Voyvoda'nın, diğer adıyla Kont Drakula'nın genç kızın kayıp amcasıyla birlikte anılmasıdır."

Günün fıkrası: İnce zeka

Kamyon sürücüsü, 'Dikkat! Alçak Köprü' ikaz levhasını geç farkettiğinde iş işten geçmişti. Olanca hızı ile üst köprüye bindirdi ve orada sıkııştı kaaldı. Arkasında kilometrelerce araç kuyruğu oluştuktan sonra trafik kurtarma ekibi gelebildi. Kurtarıcı işe başlarken, polis de sıkışmış kamyondaki sürücüye yaklaşırken sordu:

Köprüye sıkıştınız he?

Sürücü canı burnunda homurdandı:

Yooo. Köprüyü taşıyordum, mazotum bitti.

Laflama

Maraş'tan bir haber geldi. Dediler ki insanlık öldü oy oy! 

Nasıl bir ülkeyse artık burası. Kimisi kendini AZINLIK hissediyor. Kimisi de AZGINLIK peşinde! 

Bana, kızla git seviyorsan bir konuş dediler. Evleneli kaç yıl oldu bilmem. Hala susmadı hatun! 

Fazla ilgi depresyona sokuyormuş. İnanmam. Bence asıl fazla bilgi depresyona sokar insanı. Hatta kafayı tırlatır insan... 

Çin'de üniversitelerde sevgililerin fazla samimi olmaları yasaklanmış. Yasak Çin'de bile olsa alınız yani! 

Dimyat'a çapkınlığa giderken evdeki hatundan olmayasın ha... 

Sevip sevmediğimi anlaman için papatya falı açacağına, papatya çayı kaynatsan daha çok makbule geçecek kadın!

İbrahimOrmancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA