• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli iki genç kız İtalya’da yıldızlaştı ERKİN USMAN

İzmirli iki genç kız İtalya’da yıldızlaştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2016, 00:00
İtalya'nın geleneksel Barletta Uluslararası Müzik Yarışması'nın 26'ncısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Avrupa müzik aleminde her yıl geniş yankıları da beraberinde getiren Barletta yarışmasında bu yıl Türkiye'den de iki yarışmacı vardı. 21 ülkeden 78 yarışmacının katıldığı bu organizasyondaki düo dalında Türkiye'yi Benan Dalkıran (24) ile Pınar İstemi (22) temsil etti. Bu dalda yarışmaya 5 grup halinde 19 kişi katıldı ve Benan ile Pınar 93 puanla 2.lik ödülünü aldı.
İtalya müzik çevrelerinde bir anda haftanın kahramanları haline gelen iki Türk kızından biri olan Benan Dalkıran, piyano eğitimine 8 yaşında Rus piyanist ve pedagog Valentina Samuel ile başladı. Daha sonra eğitimine 9 Eylül Devlet Konservatuvarı'nda 5 yıl Pınar Kebapçılar'la devam etti. Liseyi Ümran Baradan Anadalu Güzel Sanatlar Lisesi'nde tamamladı.
Lise eğitiminin son 2 yılında Cemile Cabbarova ile çalıştı. Üniversite eğitimini Yaşar Üniversitesi'nde %100 burslu olarak Esra Kalkanoğlu Mamaç'la tamamladı. Esra Kalkanoğlu Mamaç'la devam ettiği piyano eğitimini yanında Doç.
Dr. Paolo Susanni ile Piano 4 el dalında çalışmalarına başladı. Lisans eğitimi bittikten sonra Master eğitimine %100 burslu devam etti.
Master çalışmalarına Yaşar Üniversitesi'nde Doç. Dr. Paolo Susanni ile devam etmektedir.
Diğer İzmirli yarışmacı Pınar İstemi, 9 yaşında piyano eğitimine Naime Celikyaman ile başladı.
Bir sene sonra Antalya Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi olan Gökçe Göktepe ile çalışmalarına devam etti.
Lisede ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Müzik Bölümü'nü kazandı.
Liseyi birincilikle bitirdikten sonra Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalını %50 burslu olarak kazandı. Şu an 3. sınıfta olup piyano çalışmalarına Esra Kalkanoğlu ve oda müziği çalışmalarına Paolo Susanni ile devam ediyor.

Ali İhsan Usta'ya 65. yıl kutlaması

İzmir'de 65 yıl önce küçücük bir dükkanda başladığı otomobil tamirciliğini dünyanın en seçkin otomobilleri Chrysler, Jeep, Alfa Romeo, Dodge ve Lancia'nın yetkili servislerini kurarak Ege Bölgesi'nde bir marka haline gelen Aydın Otomotiv'in Kurucusu Ali İhsan Aşıcı'ya yanında çalışanlar 65 yıl kutlaması yaptılar. Çocukları Aydın, Ajlan ve Buket Aşıcı'yı da işine ortak ederek 35 çalışanıyla "İlk günün heyecanıyla" başarılı çalışmalarıyla önemli bir marka olan 80 yaşındaki Ali İhsan Aşıcı ustalarının "İyi ki varsın büyük usta" sözleri ve alkışları arasında pastalardaki mumları üfledi.
Çok duygulanan Ali İhsan Aşıcı, "Bu mesleğe başladığımda bir aileydik çocuklarım ve çalışanlarımla şimdi 40 aile olduk.
Başarımızdaki sırrımız ilk dükkanımızı açtığımız zamanki heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmememiz oldu.
Çalışanlarımın da benim dürüst, temiz çalışmamı benimsemesiyle bu günlere geldik.
Baş ustamız Ali Ananç ve tüm arkadaşlarıma böyle duygulu bir gün düzenledikleri için teşekkür ederim" dedi.

Günün fıkrası: Zayıflamak üzerine

Fadime zayıflamak için sağlık çiftliğine gitti. Güya on günde zayıflayacakmış. Dokuzuncu gün Temel'e telefon etti:
"Çilomun yarisinu verdum.
Piraz daha kalayum mu?" Temel biraz düşündü ve hesapladı:
"İstensen pi dokuz gün daha kalabilirsun!.."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA