• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Muhtarlar konuşuyor Bayraklı yenileniyor ERKİN USMAN

Muhtarlar konuşuyor Bayraklı yenileniyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2016, 00:00

Bayraklı Belediyesi ilçenin her noktasına dokunarak yaşanabilir kent anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların önerilerini de dikkate alan belediye ekipleri yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda Emek Mahallesi 7200/7216 ve çevresindeki sokaklarda asfaltlama çalışmaları, Nafiz Gürman Mahallesi'de ise kaldırım düzenlemeleri yapıldı. Refik Şevket İnce Mahallesi'nde de kaldırım yenileme ve asfaltlama işleri tamamlandı. Refik Şevket İnce Mahalle Muhtarı Hasan Çelik, ilçenin çehresinin değiştiğini söylüyor.
Emek Mahallesi Muhtar Vekili Ziyaettin Erol da, mahalle sakinlerinin çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Evlerinin önündeki yolların bakım ve onarım işlerinin düzenli olarak yapıldığını belirten vatandaşlar, "Yapılan çalışmalardan oldukça memnunuz.
Çocuklarımız rahatça sokakta oyun oynayabilecek" diyor.

Makedonyalıların Dikili çıkarması

Makedonya'da yaşayan Türklerin bir araya gelip oluşturduğu heyet, Dikili'ye çıkarma yaptı.
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'u ziyaret eden Makedon Türkleri, Atatürk sevgisi üzerinden tüm dünyaya barış ve dostluk mesajları verdi.
Üsküp'te faaliyet gösteren Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah öncülüğünde gerçekleşen ve aralarında Rosoman Belediye Başkan Vekili Hristo Josev'in de bulunduğu heyet, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol ile meclis üyeleri Murat Durak, Hüsniye Yıldırım, Sunay Yarar ve Prof.
Dr. Evren Evrenosoğlu'nun hazır bulunduğu ziyarette Makedon Türkleri tarafından Başkan Tosun'a önemli bir jest yapıldı. Mülteci sorununa ilişkin gösterdiği hümanist duruş ve Atatürkçü düşünce çizgisindeki çalışmalarından dolayı heyet adına teşekkür eden Dernek Başkanı Halil Abdullah, Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'da doğduğu evin, el işi bakır işlemeli tablosunu Başkan Tosun'a hediye etti.

Günün fıkrası

-"Londra'ya gittiğinizde bu İngilizcenizle hiç güçlük çektiniz mi?
-"Ben mi? Çekmedim. İngilizler çekti biraz..."

Tepeköy'de bir sosyolog

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi- Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Selim Karyelioğlu ve arkadaşı Yunus Demir, Bergama'nın Tepeköy Mahallesi'nde 20 Haziran'da açılan Aziz Nesin Çocuk Kütüphanesi/ Öner Yağcı Edebiyat Tarihi Kütüphanesi ve Feyza Hepçilingirler-Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi'ni ziyaret etti.
Muhtar Efgan Aktaş'tan bilgi aldı. Bergama Belediyesi ile Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri'nin ortak projesi olan Tepeköy Kültür Merkezi, 20 Haziran'da Bergama Kaymakamı, Belediye Başkanı, Öner Yağcı, ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya ve Feyza Hepçilingirler, CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci, Ege Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel ve eğitimcilerle birlikte açılmıştı.
Şeyhoğlu Kütüphanelerinin 'özgün bir aydınlanma modeli' olduğunu belirten Dr. Karyelioğlu, anı evleri ile aydınlanma evleri projesinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının ülkemizin geleceği için sosyo kültürel bir zorunluluk olduğunu söyledi.
"Aydınlanma Evleri ile Anı Evleri; önceki kuşaklarla bugünün insanı arasında kurulan bir kültür köprüsüdür. Önceki yılların sosyal-kültürel değerlerinin bugünle harmanlanarak, değerbilirlik duygularını pekiştirmek ve toplum yaşamına kültürel hizmetlerde bulunanların ölümsüzleştirilmesi anlamında yaşanan bir eksikliğin telafisi çabasıdır.
Bu projenin yaygınlaşmasını diliyorum. Projeyi gerçekleştiren Şeyhoğlu Ailesi'ni ve Bergama Belediyesi ile muhtar Efgan Aktaş'ı katkıları nedeniyle kutluyorum.
Osman Bayatlı ile Bergamalı Kadri için gösterilen çabalar ve son olarak Tepeköy'de açılan kültür merkezi ile Bergama, zengin tarihini taçlandırmış oluyor.
Bergama köylerinde açtığı kütüphanelerle özel kütüphanecilik tarihinde bir ilke imza atmış olan Kütüphaneciler İmparatoriçesi Rasime Şeyhoğlu ile Türkçe'nin Kraliçesi Feyza Hepçilingirler adına açılmış Aydınlanma Evi'nin diğer illere de model olmasını diliyorum" diye konuşan Karyelioğlu ve arkadaşı Yunus Demir, kütüphaneye de birer kitap bağışladılar ve Bergama'da incelemelerde bulundular.
Karyelioğlu, önceki yıllarda Şeyhoğlu Kütüphaneleri'nin açılışlarında bulunmuş, konserler vermişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA