• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KSK, efsane Lemi Yerli’yi andı ERKİN USMAN

KSK, efsane Lemi Yerli’yi andı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.12.2016, 00:00

Karşıyaka'nın efsanelerinden, 1940-1950'li yılların unutulmaz futbolcusu Lemi Yerli, ölümünün birinci yılında dost ve sevenlerince Karşıyaka'da anıldı. Karşıyaka Belediyesi ve KSK'nın birlikte düzenlediği etkinlik Çarşı Kültür Merkezi'ndeydi.
Eğitimci yazar Yücel İzmirli'nin yönettiği söyleşiye Ekrem Güçsav, Vehbi Moğol ve Ahmet Diker konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar, Lemi Yerli'nin hayatını görseller eşliğinde anlatıp, yaşadıkları anıları aktardılar.

Katılımcılardan, çocukluk arkadaşı Kaptan Altay Altuğ, anılarını aktarıp, mızıkası ile Lemi Yerli'nin sevdiği parçaları çaldı.
Özellikle eskimeyen "Eski dostlar" şarkısı salonu hüzne boğdu. KSK Başkanı Mutlu Altuğ, eski KSK'lı futbolcular, Sümer Çulha, Arif Dökel, Kemal Canıvar ve Lemi Yerli'nin askerlik arkadaşı emekli öğretmen Ethem Bey, Karşıyaka'lı dostları Secder Akıncı, Necdet Özeren, Altan Özkunt, Necdet Türetken, Pınar Yurdun ile Spor Sosyoloğu Karşıyakalı Doç.
Dr. Ahmet Talimciler, Lemi Yerli'nin Karşıyakalılığı, kibarlığı, spor adamlığı üzerine konuşup, anılarını aktardılar.
Yüzün üzerinde Karşıyakalının katıldığı etkinlikte, aile adına söz alan torunu Efe Yerli de dedesinin, yaşantısı, başarıları ve soyadı ile kendisine en iyi mirası bıraktığını vurgularken duygusal anlar yaşadı.

Bostanlı'da yaşayanlar sporla forma giriyor

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü yaptığı faaliyetler ve spora yönelik programlarıyla ilgiyle izleniyor.
Başkan Avni Erboy, bu konuda dur durak bilmiyor.
Şimdi de Karşıyakalı bayanlara hafta sonu ve hafta içi "sağlıklı yaşam" kursları açılıyor.

Salonda, sıcak bir ortamda, aile havasında "Bayanlar sporla sağlıklıdır" başlığıyla yapılacak çalışmaların içinde ilk etapta aerobik, trx, pilates, zumba başta olmak üzere bayanlara yönelik sporları, bu konuda uzman antrenör Gizem Kılıçaslan yönetecek.
Bostanlıspor Asbaşkanı Muzaffer Tuğsavul, Karşıyaka'da ve özellikle de Bostanlı, Atakent, Nergiz, Goncalar gibi merkezde oturan bayanların yürüme mesafesindeki Gode Cengiz Spor Tesisleri Salonu'nda yapılacak olan çalışmaları, bu konuda uzman olan Karşıyakalı Gizem Kılıçaslan'ın yürüteceğini ifade etti.
Tuğsavul, "Bayanların sağlıklı yaşamalarını, varsa fazla kilolarını tesislerde bırakmalarını ve fit bir vücuda sahip olmalarını hedeflediğimiz bu projemizle tüm bayanlarımızı spora bekliyoruz" dedi.

Zeki Müren anılıyor

Yaşasaydı bugün 85'inci yaşını kutlayacak, konserler düzenleyecektik.
Sahnelerin Paşası bugün çok sevdiği Karşıyaka'da İzmir Kültür ve Musiki Derneği'nin düzenlediği olağanüstü bir gece gösterisi ile anılacak. Gecenin orkestra şefi İsmail Özçeltik, solistleri ise Asuman Ertekin, Berna Özçeltik ve Sergin Kaya. İlgiyle beklenen konser bugün 20.30'da Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA