• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“21 milyon kadın evde oturtulmasın” ERKİN USMAN

“21 milyon kadın evde oturtulmasın”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2017, 00:00

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'den ilginç bir tespit:
"Hepimiz biliyoruz ki; Türkiye 21 milyon kadınını evde oturtarak hedeflerine ulaşamaz.
Bu nedenle, kadınlarımızı iş hayatına hazırlayan projelerin desteklenmesi şart. Bu nedenle, bu tür projelerin bir seferberlik halinde artması ve desteklenmesi kaçınılmaz. Biz, Mobil Çözümlerin Adresi olarak algıladığımız Kadın Projesini İzmir'de gerçekleştirme konusunda son derece hevesli ve kararlıyız." Işınsu Kestelli, zaman ve hızla değişen teknolojik gelişmelerin işletmeleri ve iş insanlarını zorladığını belirtiyor ve ekliyor:
"Bugün dünyada adına sanayi 4.0 denilen büyük bir üretim devriminin başlangıç günlerindeyiz ve bu süreç hızla ilerliyor. 2020'de aranacak ilk üç beceri şunlar olacak. Sorun çözme, eleştirsel düşünce ve yaratıcılık.
Bu nedenle hızla değişen dünyada, biz de bir an önce stratejimizi belirleyerek, bu dönüşümün öncüleri arasında yerimizi almalıyız."

Teos'ta "Lezzet" Festivali

2003 yılından itibaren sektöre getirdiği yenilikler, ilkler ve özel projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam eden Agora Alışveriş Merkezi, 27-28-29 Nisan'da Seferihisar Belediyesi işbirliği ile "Antik Teos'tan Agora'ya Doğal Lezzetler Festivalini" İzmirlilerle buluşturdu. 91 köylü ve ev kadınının kendi ürettikleriyle yer aldığı festival 27 Nisan Perşembe günü açıldı. Yoğun ilgi gören festival, Agora Alışveriş Merkezi'nde üç gün boyunca dev am etti.
Festivalin ilk günü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Agora Alışveriş Merkezi'ni ziyaret edenler arasındaydı.
Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hasan Noyan'la birlikte üreticileri ziyaret eden Başkan Soyer, Hasan Noyan'a, Seferihisar'ın üreticisine, köylüsüne, kadınlarına böyle bir imkan sundukları için teşekkürlerini iletti.

Ege Bölgesi'nin en popüler, en hareketli yerlerinden biri olan Sığacık Kaleiçi'nin popüler çarşısının kurulduğu festivalde en gözde ürünler yöre kadınlarının evde hazırlayıp ziyaretçilerin damak tadına sunduğu börek, gözleme, turşu, reçel, sarma ve çeşit çeşit ege otları Agora Alışveriş Merkezi'nde şık sunumlarla 29 Nisan Cumartesi günü akşam saatlerine kadar tezgahlarda yerini aldı.
3 Gün devam eden festivalde ziyaretçiler doğal lezzetlerin tadına vararak, Seferihisar'a özgü yerel ürünleri de deneme fırsatı elde ettiler. Festivale özel Agora alışveriş Merkezi ön cephesine konumlandırılan dekorlarda ise ziyaretçiler bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek, bu festivali ölümsüzleştirdiler.
27- 28- 29 Nisan tarihlerinde gerçekleşen festivalde her gün farklı konu ve konuk Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçileri ile buluştu. 27 Nisan Perşembe günü saat 16:00'da Köy Koop.
Başkanı ve S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, kooperatif üyesi kadınlarla birlikte Agora AVM'nin düzenlendiği "Tarımsal Kalkınmada Kooperatiflerin ve Kadının Rolü" isimli Agora Sohbetleri'nde konuşmacı olarak yer aldı.
28 Nisan Cuma günü ise Füsun Tezcan "Börtü Böcek için Doğa Dostu Öneriler ve Ev Yapımı ilaçlar konusu ile festivalde yer aldı. Söyleşide zehir ve kimyevi madde kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle evde nasıl böcek ilaçları yapılabileceğini aktaran Tezcan, Börtü böceklerden korunmak için de çeşitli püf noktalarını paylaştı.
29 Nisan Cumartesi günü ise Ayfer Güleç bayan ziyaretçiler ile "Keçe Atölyesi" gerçekleştirdi. Uygulamalı olarak keçe çalışmalarını ziyaretçilere gösteren Güleç, kendi yaptığı keçeden bileklikleri ziyaretçilere hediye etti.
Festival boyunca çocuklar da toprakla, tohumla ve lavanta ile buluştu. Uzman eğitmenlerin çocuklara buğdayı, toprağı ve lavantayı anlattıkları atölyeler saat 14.00'de Lavanta Atölyesi ile başlayarak, Buğday Değirmen Atölyesi, Tohum topları atölyesi ile devam etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA