• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir’den bir uyarı: Baykal nereye koşuyor? ERKİN USMAN

CHP İzmir’den bir uyarı: Baykal nereye koşuyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2017, 00:00

O, klasik bir CHP'li.
Partisinin referandum süresince gösterdiği performanstan memnun ama, sonrasındaki gelişmeler canını sıkmışa benziyor.
Mesela, Deniz Baykal'ın çıkışlarını hiç de hoş karşılamıyor.
"Yaşı gelmiş seksene dayanmış.
Bu saatten sonra ortaya bu şekilde çıkmanın ne alemi var?
Eski Genel Başkan şimdi nereye koşuyor?
Baykal ona buna laf yetiştireceğine, kendisine parti içinde yer arayacağına, öğretici ve ders verici olmalı" diyor ve ekliyor:
"Rahmetli İsmet İnönü'nün öyle ayaküstü demeçler verdiğini hiç gördünüz mü? Hiç duydunuz mu? Her kaldırım başında mikrofona sarılıp köşe bucak konuşmalar yapmak, ona buna laf yetiştirmek günümüz siyaset anlayışında olmamalı.
Ağzınızdan çıkan lafı geri alabilir misiniz?..

İzmir Teşkilatı'nın temel taşlarından biridir Recai Acar.
Örgüt içinde kendine özgü havası var.
"Zor günlerin adamı" olarak bilinir ve parti içinde kendisine ayrı bir değer verilir.
İşte bu Recai Acar, Fikri Sağlar olayını "CHP'ye yakışan bu değil" diye değerlendiriyor ve görüşlerini iki üç cümle içinde sergiliyor:
"Bu, hiç de iyi olmadı.
Fikri Sağlar, CHP ile özdeşleşmiş bir isim, temiz bir siyasetçi. Gelişen olaylar karşısında herkesin bir diyeceği olmalıdır. CHP'de parti içi demokrasi vardır. Fikri Sağlar'a reva görülen muameleden en kısa zamanda vazgeçilmesi gerekir."
Kültür hamalı Tufan Atakişi
Nisan ayının son çeyreği Kültürpark'a bambaşka bir hareket getirdi. Yaklaşık yarım milyon İzmirli akın akın, 500'e yakın yazar ve yayıncının yüzbinlerce ürününün yer aldığı kitap fuarına aktı. Okurlar, kitaplarını imzalattığı yazarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Böylece bu kitaplar kütüphanelerin baş köşesindeki yerlerini aldı.
22 senedir İzmir'e büyük bir hareket getiren fuara, 22 senedir davet edilen bir konuğu vardı:
Benim Kültür Hamalı lakabını taktığım Tufan Atakişi. 22 yıldır yayınladığı kentin en uzun soluklu İzmir Kent Kültürü ve Sanat Dergisi'nin 130. sayısı ile fuara katılan Atakişi, ayrıca "Anılarda Yitip Giden Karşıyaka" adlı yeni yayınladığı 11. kitabı ile okurlarına büyük sürpriz yaptı.

KARŞIYAKALILARDAN KATKI

Kitapta Bahar Balköse, Ersin Doğer, İnci Erefe, Yücel İzmirli, Yıldırım Karakaplan, Esin Kurt, Hüsnü Levent, Sancar Maruflu, Vehbi Moğol, Ergün Okçay, Ekmel Totrakan ve Necdet Türetken'in birbirinden ilginç anılarıyla katkı verdiği, Tufan'ın araştırma yazıları ve yaptığı söyleşilerin yanı sıra Karşıyaka ile ilgili çok nadir fotoğraflar da yer aldı. Kuşe kağıda basılan kitap, adeta bir belgesel kıvamında.
Yaz aylarını fidanlık duvarına bakan 1747 sokakta geçiren, Yelken'in önündeki mendirekten denize girmekle öğünen, annesinin pişirdiği midyeli pilavın tadını hiç unutmayan, Tevfik ağabeyinin meşhur Reşadiye Gevreği'ni çok özlediğini her yerde söyleyen İzmir'in Kültür Hamalı:
"Amacım; dünü bugüne, bugünü gelecek kuşaklara belge ve yayınlarla taşıyıp, Karşıyaka'nın özelliklerini, sosyal yaşamını akıllarda canlı tutabilmek. Bu konuda bizim kuşak, çok önemli görevler üstlenmek zorunda.
Çünkü biz eski ve yeni nesil arasında, doğruları aktarmak ve köprü görevi görmek zorunda olan 3-5 Karşıyakalı kaldık. Ben de yaşadığım bu kente karşı görevimi yerine getirmek için canla başla çalışıyorum" diyerek sorumluluk duygularını bizlerle paylaşıyor.
"Anılarda Yitip Giden Karşıyaka" kitabı için 0 532 311 3033 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA