• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yorgancılar: Konuşma değil, eylem zamanı! ERKİN USMAN

Yorgancılar: Konuşma değil, eylem zamanı!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2017, 00:00

Referandum sonrası bir değerlendirmeye ne dersiniz?
"Oranların birbirine bu kadar çok yakın olması; her iki tarafın de tercihine saygı duyulması ve bundan sonraki süreçte tüm görüşleri kucaklayıcı, uzlaşmacı, birleştirici bir davranış içinde devam edilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur. Çünkü, Türkiye artık yeni bir yol ayrımına girmiştir." Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancıların değerlerdirmesi işte böyle...
Genç Başkan, Türkiye'nin tercih edeceği yol ayrımında gerek siyasette, gerekse ekonomide fırsatların doğru değerlendirilmesi halinde önemli bir ivme kat edileceğin vurguluyor ve ekliyor:
"Özellikle geçtiğimiz 1 yıl içinde yeterince zaman kaybedilmiştir. O nedenle artık konuşma değil, eyleme geçme zamanı gelmiştir.
İstiyoruz ki, ülkemizde artık ekonomiye odaklanalım.
Potansiyelinin çok altında büyüyen, gençlere istihdam yaratmakta zorlanan, yüksek teknoloji ihracatı yetersiz, yabancı yatırımcıların gelmekten çekindiği güzel ülkemizi yeniden ayağa kaldıralım.
Yani mesele, sadece iç siyasetin meselesi değildir. Mesele, ekonomiden, uluslar arası politikaya kadar milletimizin hak ettiği, ülkemizi geleceğe taşıyacak, hedeflerini gerçekleştirecek adımların bir an evvel atılmasıdır.
Mesele, özellikle son birkaç yıldır toplumsal huzuru bozulan, iç ve dış güçlerin etkisiyle birliktelik zemini kaydırılmak istenen Türkiye'nin iç barışı ve huzurunun yeniden sağlanması meselesidir.
O nedenle istiyor ve diyoruz ki, eksiklerimizi tamamlamak, yanlışlarımızı düzeltmek, sorunlu taraflarımızı onarmak için el ele verelim. Artık önümüze bakalım ve umutlu olalım."

Bodrum'da doğdu, İzmir'de gelişti. İşte şair Mehmet Atilla!


Edebiyata gönül vermiş, elinde dosyaları olan ozan ve yazar adaylarına el veren, onları edebiyat dünyasıyla buluşturan, editörlük yapan, bunu dostane bir yardımlaşma duygusuyla yapan ve yazar adaylarını yüreklendiren yüce gönüllü bir şair- yazar Mehmet Atilla.
Bodrum/ Turgutreis'ten.
Bodrum'da doğdu ama yıllarca İzmir'de öğretmenlik yaptı. Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu mezunu. İzmir/ Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde sürdürdüğü öğretmenlik yaşamından 2003' te emekli oldu. Bodrum'a yerleştiyse de bir ayağı İzmir'de.
Dil Derneği üyesi. Arı/ duru Türkçesiyle edebiyat dünyasının önemli bir ismi. Türkiye Yazarlar Sendikası ve Çocuk Ve Gençlik Yayınları Derneği üyesi..
Çok sayıda edebiyat ödülünün sahibi.
Kafesteki Çikolata adlı şiir kitabının dışında Bilgisayardaki Saklambaç adlı öykü kitabı ile roman türünde yayımlanmış Tudem Yayını olan kitapları şunlar :
Uçan Dalgalar, Tuhaf Yaratıklar Çiftliği,Havlayan Harfler, Yüzümde Kırlangıç Gölgesi, Balıklar Tiyatroda, Kalbimdeki Kelebek, Parktaki Gergedanlar, Yapboz Çocukları.
İs Kan Dil ve Paramparça romanları ile dönem romanına imza atan Mehmet Atilla, çocuklar ve yetişkinler için yazıyor.
Cortazar'ın olağanüstülüğüne, Borges'in biricikliğine ve Woolf'un sıradışılığına imrenen yazar, son kitabı Paramparça ile ilgili olarak " Okuyanlar görecektir ki tarihsel olaylar yalnızca bir yörünge. Ben gezegeni anlatıyorum." diyor.
Romanında pek çok katmanı rüyalar, mektuplar, farklı sesler gibi değişik anlatı araçlarıyla veren yazar Paramparça'da vicdanları sorgulatan, çarpıcı bir Türkiye kesiti sunuyor.
Bugüne değin Erdal Öz, Sevgi Soysal, Öner Yağcı, Habib Bektaş gibi yazarların anlattığı gözaltı, işkence, tutuklama ve ölüm dolu 12 Eylül günlerini/ acımasızlığı farklı bir kurgu ile anlatan Mehmet Atilla romanıyla okurlarına bellek tazeletiyor.
Çocuk edebiyatı alanında önemli kitapları yayımlanmış olan Atilla, Tudem Yayınları ile Türkiye'nin dört bir köşesinde okulları dolaşarak öğrencilerle buluşuyor, onların sorularını yanıtlıyor.
Onunla mutlu dakikalar yaşayan sadece öğrenciler değil..
90 yaşındaki emekli öğretmen M.Fahri Akçagüner'in anılarını kitaplaştırmada ona omuz veren Atilla, " Yardımlaşma- dayanışma duygusunu canlı tutmamız ve de bunu göstermemiz gerekiyor.
Bu konuda birbirimize el vermemiz gerek" derken bize unuttuğumuz bir şeyleri anımsatıyor gibi...

Merak bu ya!...


Bir adam merdivende alt kattaki komşusuna rastlar ve der ki:
-Aman beyefendiciğim, dün geceki gürültü için cidden özür dilerim. Başınızı ağrıttığımızı biliyorum.
-Canım arada sırada eğlenmek, herkesin hakkıdır tabii. Bu kadar büyütmeyin.
-Hayır, hayır... İzah edeyim:
Bizim Atçılar Kulübü'nün üyeleri toplanmıştık da...
-Ha, şimdi anladım... Yalnız bir şeyi anlayamadım. Nasıl çıkarttınız merdivenleri?
-Kime?
-Atlara tabii canım!...

laflama

Senin aşkın balon imiş sevgilim. Karikatür balonu!
Nikahına beni de çağıııır sevgilim. Düğün arabasının önünü kesme ayağına, damadı aradan çıkartırım!
Karımla ayrı dizilerin insanıyız ama, kumanda onda... O derse o oluyor!
Uzay'a Türk'ler roket gönderse , mutlaka yakıtı LPG'li olurdu hani!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA