• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bostanlı’da bu eziyete son vermek çok basit ERKİN USMAN

Bostanlı’da bu eziyete son vermek çok basit

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2017, 00:00

İzmir Karşıyaka'da Mavişehir- Alaybey arasında tramvay seferleri devreye girince trafik yılankavi şekle dönüştü, neyin nasıl yapılacağı da kesin belirlenmiş değil. Bazen İzmir Büyükşehir Belediyemizin küçük bir müdahaleyle düzeltilebileceği sorunlar çığ gibi büyüyor, insanları canından bezdiriyor. Tramvay seferleri nedeniyle Beşikçioğlu Camisi'yle Bostanlı Çarşısı arasındaki yol trafiğe tamamen kapatıldı. Araçlar Atakent'ten geldikten sonra Bostanlı Çarşısı'na girebilmek veya Bostanlı Vapur İskelesi'ne ulaşabilmek için 6344 sokağa veya diğer adıyla Tarık Dursun K. Sokağı'na giriyorlar. Köprü Taksi'nin önüne bir trafik lambası konuldu. Tramvaylar gelir diye yeşil sadece 10 saniye yanıyor, üç araç geçti geçti, hemen kırmızı ve onun süresi ise 1 dakika.
Mübarekler bir sinyalizasyon cihazı koyun, tramvay gelirken kırmızıya dönsün.
Tramvay gelecek diye sürekli kırmızı ışık yakmanın ne gereği var. Dolmuşlar dahil tüm araçlar nasıl bir kuyruk oluyor görmelisiniz, kornalar çalıyor, rezillik. Trenler gelirken köy ve kasabalarda nasıl hatlar kapanıyor bu da farklı değil. Halledin şu basit işi. Bunu yapmayıp, güzelim Bostanlı Cengiz Topel Parkı'ndan yer almayı düşündüğünüz haberleri geliyor. Yapmayın, yeşile kıymayın, yazıktır, günahtır.

EN GÜZEL İZMİR MARŞI

Balçova Belediyesi'nin Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği "Yaşam Engel Tanımaz" konulu panelde engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar ve Balçova Belediyesi'nin bu sorunları aşmak için geliştirdiği yöntemler konuşuldu. Programın sürprizi ise Engelli Gençlerin İzmir Marşı'nı seslendirmesi oldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını Balçova Belediyesi'nin Engelli Meclis Üyesi Sinem Aksema Kılıç yaptı. Belediyenin Engelli Hakları Masası ile yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Kılıç, "Tüm engelli kardeşlerimize ulaşıp sorunları çözmeye çalışıyoruz" dedi. Balçova Belediyesi'nin engelli vatandaşların yaşadığı sorunların çözümü için göreve geldiklerinde Türkiye'nin ilk engelli haritasını yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise, "Hangi sokakta hangi engelli vatandaşımızın yaşadığını biliyoruz. Onların yaşadığı her engeli ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. İlçemizde yaşayan herkesin eşit yaşam hakkından yararlanması için daha çok çalışacağız" dedi.
Panelin konuşmacıları arasında yer alan Devlet Eski Bakanı Hasan Gemici, CHP PM Üyesi Turan Hançerli, Çukurova Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, Buca Kent Konseyi Üyesi Kamuran Ataş ve Balçova Belediyesi Engelli Hakları Masası Sorumlusu Rıza Mutkilioğlu, Türkiye'de engelli vatandaşların yaşadığı sorunları ve bunların çözümü için yapılması gerekenleri dinleyiciler ile paylaştı.
Panelin sürprizi ise Balçova Belediyesi Engelli Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi ve İzmir Marşı'nı seslendirmesi oldu. Tüm salonun eşlik ettiği marştan sonra katılımcılara plaket verildi.

HER 3 ANNEDEN İKİSİ HEDİYESİNİ BEKLİYOR

GittiGidiyor'un Poltio ile düzenlediği Anneler Günü anketinden ilginç sonuçlar çıktı. Toplam 9702 oy kullanılan ankette "Anneler Günü'nde hediye bekler misiniz" sorusunu yanıtlayan annelerin yüzde 62'si "Evet" dedi.
Toplam 9702 oyun kullanıldığı anket, Anneler Günü'ne dair beklentilere ışık tuttu. Ankette oy kullanan annelerin yüzde 62'si "Anneler Günü'nde hediye bekler misiniz?" sorusuna "Evet" yanıtı verirken, "Anneler Günü'nde genelde beklediğiniz gibi bir hediye alır mısınız?" sorusunu yanıtlayanların ise yalnızca yüzde 35'i "Evet" dedi.

REÇETE

Tali adında bir adam vardı.
Bir fabrikada şef oldu.
Artık ona herkes Şeftali diyordu.
Bu Şeftali'nin bir karısı vardı.
Bu kadın "r"leri söyleyemiyordu.
Günün birinde telefonu bir işçi açmıştı. Sordu:
"Şeftali orada mı?" Karısı cevap verdi:
"Şeftali yok. Ben kayısıyım..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA