• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kış hastalıklarına karşı çörek otu yağı ERKİN USMAN

Kış hastalıklarına karşı çörek otu yağı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2018, 00:00

Bugün size, havanın soğuduğu şu günlerde bir sağlık rehberini sunmak istiyorum. Dahası doğanın armağan ettiği bir değeri...
Malum kış aylarını hepimiz soğuktan korunmak için kapalı alanlarda günümüzü geçiriyor ve kalabalığa daha çok maruz kalıyoruz. Pek çok hastalığın yaygınlaştığı bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatabilmekte besin desteklerinin önemi çok büyük.
Ancak doğru besin desteği seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Kış döneminde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, vücut direncimizi artırmak için neler yapmalıyız?

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın düşündüğümüzden daha çok avantajı vardır. Vücudumuzu birçok hastalığa karşı koruyan bağışıklık sistemimizin desteklenmesi ve güçlendirilmesi ise çok önemlidir. Vücut direncimizi belirleyen bu sistem özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında hassaslaşıyor ve böylece soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan etkilenme olasılığımız artıyor. Salgın hastalıklar konusunda özellikle dikkat etmemiz gereken kış aylarında vücut bağışıklığımız güçlü değil ise hayat kalitemizin düşük olduğu zor zamanlar bizleri bekliyor demektir. Peki, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapmalıyız?

BESİN DESTEĞİ

Bazı besin destekleri, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor. Bu desteklerin başında da "Çörek Otu Yağı' geliyor. Günümüzde çörek otu tohumları ve yağı üzerinde yapılmış çok sayıda klinik çalışma bulunuyor. Tarihte en çok kullanılan ve değer verilen tohumlar arasında çörek otu yer alıyor. Vücudumuz tarafından üretilmeyen ve dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asitleri içeriği açısından zengin olan çörek otu yağı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek oluyor. Yapılan klinik çalışmalar sonucu, çörek otu yağının alerjik hastalıkların tedavisinde kullanımının olumlu etkileri olabileceği belirtilirken, sindirimin rahatlatılmasına da destek olarak kullanılabileceği ortaya çıkıyor. Elde edilen araştırmaların sonuçları çörek otu yağı kullanımının, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma ataklarını azaltabileceğini gösteriyor.

"SİGARAYA ŞUT" METODU TİRYAKİLİĞİ DURDURABİLİR

Dünya çapında tanınan, enerjiye dayalı doğal arınma yöntemi "Abrahamson Metodu" 20 Ocak Cumartesi günü İzmir Key Otel'de sigara, şeker ve gluteni bırakmak isteyen ve sağlıklı bir yaşam arzulayan danışanları için tüm gün sürecek bir etkinliğe imza atacak.
Ehud Abrahamson'un geliştirdiği doğal bir metot olan bio enerji, kristal terapi şifa yöntemiyle kişi, ilk seanstan bağımlılık ya da aşırı istek duyduğu maddeye karşı iğrenme ve kayıtsızlık hissi ile çıkıyor.
Bu metod dünyada 35 yıldır Türkiye'de 4 yıldır binlerce insanın sigarayı bırakmalarına ve şeker, glüten bırakarak kilo vermelerine yardımcı oldu. İzmir'de şeker, glüten, sigara gibi bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlerin önceden rezervasyon yapmaları gerekiyor. "Abrahamson Metodu" ile özel bir terapist eşliğinde tek seansta daha sağlıklı bir hayata başlayarak, hayatınızın kontrolünü elinize alın. Abrahamson Metodu, eski Çin tedavi yöntemleri ile Batı metotlarının birleştiği holistik bir teknik...
Abrahamson metodu, Ehud Abrahamson tarafından bulunmuş bir bionerji, kristal terapi ve şifa yöntemidir. 35 yıldır uygulanıyor. Terapi sırasında, vücuttaki karaciğer, böbrek gibi enerji merkezleri, temizleme sürecinden geçerken, aynı zamanda da duygusal tetikleyiciler olan korkular, endişeler ve dikkat dağınıklığı, bu çerçevede temizleniyor.

GÜNÜN FIKRASI

Yalnız Afrika'da mı?
Küçük Cem okul dönüşü babasına anlattı:
"Bugün öğretmenimiz bize yeni bir şey öğretti. Bazı Afrika ülkelerinde, bir erkek karısını ancak evlendikten sonra tanırmış." Baba tamamladı:
"Yalnız Afrika'da mı oğlum? Dünyanın her yerinde öyledir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA