• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’nin “en sağlıklı” fuarı ERKİN USMAN

Türkiye’nin “en sağlıklı” fuarı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2018, 00:00

Organik ürünler ve zeytin-zeytinyağı sektörünün temsilcileri, Fuar İzmir'de bir araya geldi.
Sektörlerindeki tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ile Olivtech, bu yıl ikinci kez "Gurme İzmir" başlığı altında buluştu. İki fuara da ilgi büyüktü. Organik ürünler ile zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünlerinin en iddialı firmaları, Fuar İzmir'de bir araya geldi. İZFAŞ tarafından bu yıl ikinci kez "Gurme İzmir" başlığı ile organize edilen "Olivtech 8.
Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı" ile "Ekoloji İzmir, 9. İzmir Organik Ürünler Fuarı" birlikte açıldı.

Fuardan çok memnun olduklarını belirten KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, bu fuarda açılan ilk ülke standının KKTC olmasından ayrıca mutluluk duyduklarını söyledi.
Konuk Bakan, "Bizler tarımsal faaliyetlerimizi tanıtmak ve pazarı genişletmek, hem ihraç pazarlarına ulaşmak hem de İzmir gibi benzer iklime sahip coğrafyada ticari, tarı msal faaliyetlerimizi tanıtma konusunda çok istekliyiz" şeklinde konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal ise "Amacımız hem organik tarımdaki farkındalığı hem de zeytinyağı tüketimini arttırmak ve kamuoyunda bir farkındalık yaratmak" dedi.
Sektöründeki tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ile Olivtech, bu yıl ikinci kez "Gurme İzmir" başlığı altında, yerli yabancı tüm sektör temsilcilerini İzmir'de buluşturdu.
Mevcut ürün yelpazesi süt, süt ürünleri, fermente ürünler, şarap ve teknolojileri ile bu yıl daha da zenginleşti.
Olivtech Fuarı'da zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, fermente ürünler, şarap ve teknolojileri, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa, bidon ambalaj, üretim teknolojileri, saklama üniteleri ve gıda analiz laboratuvarları, Ekoloji İzmir Fuarı'nda ise sertifikalı organik ürünler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşları bulunuyor.

Katılımcı sayısı arttı

Ürün grubuna zeytin ve zeytinyağının yanı sıra süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve şarabı da ekleyerek büyüyen Gurme İzmir-8. Olivtech Fuarı, bu yıl İtalya'dan 2 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 220 firmayı bir araya getirdi. Türkiye'yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuar olan Gurme İzmir- 9. Ekoloji İzmir ise bu yıl 37 il ve 4 ülkeden toplam 149 katılımcıyı ziyaretçiyle buluşturuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA