• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MHP İzmir’de ne yapar? YUNUS KARAKAYA

MHP İzmir'de ne yapar?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.04.2015, 00:00
7 Haziran seçimlerin nabzı sanırım en çok İzmir'de artacak. Peki, MHP İzmir'de bu seçimlerde ne yapacak. MHP'nin İzmir Milletvekili sayısı yerinde mi sayacak, yükselecek mi? Yoksa düşecek mi?
MHP İzmir'de her iki bölgede yine iki ağır topunu sürdü. Birinci Bölge'de Oktay Vural liste başı olurken, Alsancak Devlet Hastanesi eski Başhekimi ve Altay Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ve Senem Kılıç'ı sahaya sürdü. Oktay Vural dışındaki diğer iki isimin de MHP'ye katkısının büyük olacağına inanıyorum. Aslan Savaşkan'ı yıllardır iyi tanırım, çalışmalarını da takdir etmişimdir. Aslan Savaşan'ın tek handikapı Altay Kulübü Başkanlığı döneminde başarısız bir tablo çizmesi. Bu başarısızlığı sadece Savaşan'a yüklememek gerekir ama seçimde karşısına çıkacak olan olumsuz eleştirilere hazır olmalı. Daha önce yazılarımda dikkatle üzerinde durduğum Gençlik ve Spor Konfederasyonu İzmir İl eski Başkanı Senem Kılıç'ın 3. sırada yer alması büyük bir başarıdır. Eğer Senem Kılıç Hanım, kırılmadan üzülmeden partisi için çalışırsa Oktay Bey'in yanı sıra Aslan Savaşan'ı da Milletvekilliğine taşıyabilir. Senem Hanım eğer 2. sıradan aday olmuş olsaydı arkasındaki adayı meclise taşıyabilirdi.
2. Bölge'de ise tablo biraz vahim. Ahmet Kenan Tanrıkulu'nu gelecek dönemde Milletvekili olarak görebiliriz belki ama altındaki Murat Koç, Neslihan Çelik ve Murat Taşer'in işi pek de kolay değil. Ama siyaset bu yine de belli olmaz. Taşkın Işık ve Serdar Mersin gibi isimler daha iyi değerlendirmiş olsaydı MHP yönetimi, Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun gücünü artırabilirdi.
Söz Ahmet Kenan Tanrıkulu'ndan açılmışken MHP'nin esnaf oylarının artacağına inanıyorum. Mehmet Ali Susam'ın CHP tarafından aday gösterilmemesinin ardından, esnaf üzerinde etkin bir isim olan eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu'ya küskün CHP'liler bile oy verebilir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA