• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yel, kayadan ne koparır YUNUS KARAKAYA

Yel, kayadan ne koparır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2015, 00:00
Bakıyorum, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni yönetimi 120 yıllık çınar Yeni Asır Gazetesi'ne karşı adeta güç birliği yapmış. Şimdi soruyorum "Yel kayadan ne koparır?" Fırtına ne kadar sert eserse essin, kayadan alıp götüreceği sadece tozudur. Sağlam karakterli, kişilik sahibi, onurlu, ciddi kimselere öyle önemsiz etkiler hiçbir şey yapamaz. Sağlam bir temele oturmuş Yeni Asır Gazetesini böyle olaylar kolay kolay etkileyip bozamaz.

GELECEK CEVABI BEKLİYORUM
Siz sanıyor musunuz ki Yeni Asır Gazetesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek reklam gelirine muhtaç. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin reklamları dağıtırken adil olmasını istiyoruz. BİMER aracılığıyla Basın İlan Kurumu'ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı içerisinde hangi medya kuruluşuna kaç paralık reklam verdiği konusunda bilgi istedim. Gelecek cevabı sizlerle paylaşınca göreceksiniz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin reklam bütçesini dağıtırken nasıl adaletli(!) davrandığını.

OYLARIN GEÇ SAYILMASININ NEDENİ BELLİ OLDU
Pazar günkü yazımda dikkat çektiğim, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu'nun oylarının neden bir hafta sonra sayıldığı konusuna Divan Başkanı Çetin Gürel bey açıklık getirdi. Çetin bey, yazımdaki ithamlara çok üzüldüğünü dile getirirken, "Ağır bir grip rahatsızlığı geçirdiğim için gecikme yaşandı. Ben hiçbir zaman başladığım işi bir başkasının tamamlamasına izin vermedim." şeklinde açıklama yaptı.

Özkan medyayı hedef aldı


"Karga, kekliği taklit edeyim demiş; kendi yürüyüşünü şaşırmış" başlıklı yazımı okumuşsunuzdur. Yazımda Tuncay Özkan'ın birilerini taklit etmeye çalışırken, beceremediği için gülünç duruma düştüğünü yazmıştım. CHP'nin İstanbul Kartal'da yaptığı ve fazla kalabalık olmayan mitingi "Kralına meydan okuduk" diyerek, AK Parti'nin Maltepe'deki 2 milyonluk İstanbul mitinginden fotoğrafla duyuran Tuncay Özkan rezil oldu. Beni yanıltmadığın için teşekkürler Tuncay Özkan.
CHP İzmir Milletvekili adayı Tuncay Özkan'ın bu seferki hedefinde medya dünyası var. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda milletvekili adaylarıyla gerçekleştirilen toplantıda, "Bir siyasetçinin para ve reklam vererek televizyonlara çıkması etik değil. Gazetelere para vermeyin. Sözleri büyük tepki topladı. Özkan, gelen tepkiler üzerine twitter hesabından bir açıklama yapmış ama bana söyledikleri pek de inandırıcı gelmedi.

İzmir MHP ile yürüyecek mi?


Bildiğiniz gibi MHP'nin seçim sloganlarından birisi 'Bizimle yürü Türkiye'. Tabii MHP İzmir Milletvekili adayları bu sloganı "Bizimle yürü İzmir" olarak kullanıyor.
Peki, İzmir MHP ile yürüyecek mi?
Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. MHP Genel Merkezi seçim döneminde inisiyatifi İzmir İl Teşkilatı'na bırakırsa işleri zor. Kaç tane MHP'li dostumla görüştüysem İzmir teşkilatı ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. İl Başkanı Necat Karataş ile ilgili çok şikayet yok ama ekibinden dert yanan çok. MHP İzmir İl Teşkilatı yerel seçimlerde olduğu gibi ilçe teşkilatlarıyla iyi koordine olmazsa çok sorun yaşanabilir. Bir de İzmir için Milletvekili aday sıralamasını kim yaptı onu merak ediyorum. Yıllarca MHP Karşıyaka ilçe teşkilatında ilçe başkanlığını yapmış, teşkilat başkanlığı yapmış Lütfi Kılıç'ı hangi akılla 1. Bölge 13. sıradan aday yaptığını bir türlü aklım almıyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA