• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu kapıdan size ekmek çıkmaz YUNUS KARAKAYA

Bu kapıdan size ekmek çıkmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.04.2015, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen başta olmak üzere bazı isimler, kendi başarısızlıklarını örtmek, kendi açıklarını kapatmak için tüm siyasi argümanlarını Yeni Asır Gazetesi'ne çamur atmak üzerine geliştirmiş. Bence siz kendinize başka bir yer bulun, bu kapıdan size ekmek çıkmaz kardeşim.

Atila Sertel parayı almış


Geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu'nun genel kuruluna katılan Ankaralı bir arkadaşımın ne kadar para aldığına dair bir belge yayınlamıştım. O belgeden önce de BİMER aracılığıyla Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'ne gönderdiğim yazıma cevap geldi. BİK'ten gelen yazıda şu bölüme dikkatinizi çekmek istiyorum:
Sayın Yunus KARAKAYA
İLGİ: 01.04.2015 tarih ve 2184 sayılı bilgi edinme başvurunuz.
İlgi'de kayıtlı bilgi edinme başvurunuz ile kurumumuzun en son yapılan Genel Kuruluna CHP Milletvekili aday adayı Sayın Atila SERTEL'in hangi Kurumu temsilen katıldığı, oturumlardan ücret alıp almadığı konusunda bilgi talep ettiğiniz anlaşılmıştır.
Sayın Atila Sertel 195 sayılı Kanun hükümleri gereğince İzmir ilinde bulunan en fazla sarı basın kartlı üyeye sahip İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin temsilcisi olarak, Kurumumuz 28'inci dönem Genel Kurulu üyesidir.
Kurumumuzca Genel Kurul üyelerine 17 Kasım 1995 tarih ve 135 sayılı Genel Kurul Kararı uyarınca her toplantı için günlük ücret ödemesi yapılmaktadır.
Bilginizi rica ederiz.
Karga yavrusuna bakmış, "benim ak-pak evladım" demiş misali. Yaptığı iş ne kadar kusurlu, ne kadar çirkin olursa olsun, demek ki başta CHP'liler olmak üzere bazı kişilere bunlar iyi ve güzel görünüyor.

Nezih Bilger neden ayrıldı?


İzmir Gazeteciler Cemiyeti Derneği İktisadi İşletmesi'nin yayın organı olan "Gazete Dokuz Eylül"den Nezih Bilger neden ayrıldı diye merak ediyorum. Çünkü kuruluşundan bu yana Gazete Dokuz Eylül'de görev yapan Yayın Yönetmeni Nezih Bilger, kendi ellerine doğan bebeği kolay kolay bırakmaz. Bilger'in, Misket Dikmen'in başkanlığa gelmesinin ardından istifa etmesi kafalarda çeşitli soru işaretleri oluşturdu. Misket Dikmen ve Nezih Bilger'in bir türlü yıldızlarının barışmadığını biliyorum. Başkanlık görevine gelen Misket Dikmen'in ilk icraatının Nezih Bilger'in istifasını istemek olduğu iddia edildi. Bilindiği gibi Nezih Bilger, Gazete Dokuz Eylül'deki görevinin yanı sıra Atila Sertel'in başkanlığı döneminde İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde saymanlık görevinde bulunuyordu. Gerçi bir okuyucum Nezih Bilger'in Cemiyet Başkanı Misket Dikmen tarafından istenmediğini ve tazminatının ödenerek işten çıkarıldığını iddia etti ama bakalım gazete yönetimi buna iddiaya ne cevap verecek.

İzmir için çalışıp İzmir için kazanalım


Geçtiğimiz günlerde ziyaretime gelen İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Özge Seçkiner ile uzun uzun sohbet etme imkanım oldu. Genç bir isim olan Özge Seçkiner, "İzmirli bir kadın, İzmirli bir anne olarak Meclis'te İzmir'in rengi, İzmir'in sesi olacağım. İzmir için çalışıp İzmir için kazanalım" dedi. Seçkiner, İzmir halkını bu önemli seçim arifesinde çok dikkatli düşünmeye ve sağduyulu olmaya davet etti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA