• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Faiz işadamını bitiriyor YUNUS KARAKAYA

Faiz işadamını bitiriyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.05.2015, 00:00
Kısa adı ASKON olan Anadolu İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, faizin işadamlarını bitirdiğini söyledi.
FRMTV ekranlarında yanınlanmakta olan "Gündem Özel" programında konuğum olan Zekeriya Hazırbulan, faizin malesef işadamını kontrollü bir şekilde olmasa da bitirdiğine dikkat çekti.
Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık gündeme getirdiği faiz lobisinden işadamları da bir haylı dertli.
ASKON İzmir Şube Başkanı Hazırbulan, sadece işadamlarının değil birçok vatandaşın kredi kartının durumunun ve bankalara olan faizle ilgili borçluluğun ortada olduğunu söyledi.
Programda İzmir'in, Türkiye'nin en güzel lokasyonuna sahip şehirlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Hazırbulan, "Neden derseniz limanımız var. Bu çok önemli bir artı ki Çandarlı Limanı projesi de var. Bu proje de işin rengini iyice değiştirecek inşallah. Artı İstanbul ile İzmir arasında 2016'nın sonlarında bitmesi planlanan çok önemli bir otoyol projesi var. Yine İstanbul- Ankara arası otoyol projesi ve hızlı tren projesi var. Eğer bunlar da tamamlanırsa İzmir'in geleceğini biz çok parlak görüyoruz" dedi.
Ya seçilebilecek yerde olsaydı?
Ak Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Tansu Kaya'nın seçim çalışmalarını gıpta ile izliyorum. Bunun çeşitli sebepleri var. Birincisi, Aliağa Belediye Başkanlığı görevinden sonra partinin çeşitli kademelerinde görev yaptı, zaman zaman haksızlığa uğradı ama o bazı isimler gibi ne partisine küstü ne de partisi için çalışmaktan vazgeçti. Daha sonra Ak Parti'den Aliağa Belediye Başkan aday adayı oldu ama aday olarak gösterilmedi. Bazı partilerden teklif gelmesine rağmen hepsini geri çevirdi ve Ak Parti saflarını terk etmedi. Bu dönemde de 9. sıra gibi seçilmesi zor bir sıradan milletvekili adayı gösterilmesine rağmen sahada arı gibi çalışıyor. 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'ye destek vermenin bu vatana, millete sahip çıkmak anlamına geldiğini vurgulayan Kaya'ya gıpta ediyorum derken haksız sayılmam değil mi?

Bizimkiler buluştu


Hatırlarsanız bir süre önce benim de mezunları arasında yer aldığım Salihli Keli Mahallesi'nde bulunan Zafer İlköğretim Okulu mezunlarının "Pilav Günü"nde bir araya geleceklerini yazmıştım. Büyük buluşma nihayet gerçekleşmiş, gerçi önemli bir toplantıya katılmak zorunda olduğum için pilav gününe katılamadım ama olsun. Arkadaşlarımın paylaştığı fotoğraflar sayesinde katılmış kadar oldum. Emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ederim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA