• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünyayı sel bassa ördeğe vız gelir YUNUS KARAKAYA

Dünyayı sel bassa ördeğe vız gelir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2015, 00:00
Yeni dönem milletvekilleri TBMM'de yeminlerini edip resmen milletin vekili oldu. Başta AK Parti İzmir Milletvekili, değerli büyüğüm Hüseyin Kocabıyık olmak üzere AK Parti, CHP ve MHP'li Milletvekillerine yeni dönemde görevlerinde başarılar dilerim. Şimdi onlara düşen görev kısa sürede hükümetin kurulması için taşın altına elini sokmaları ve ülkemizin ilerlemesi için ellerinden gelen gayreti göstermeleridir. Ama bazı çevrelerin, Türkiye'de yatırımlar durmuş mu, ülkenin geleceği ne olacak, umurunda bile değil. Birçok kimseler için yıkıma yol açan bir olay, kimi kimseleri ilgilendirmez. Çünkü bunların yaşayışına göre olayda bir olağanüstülük yoktur. Olabilecek olaylara dayanma gücü olan, hatta bu olaylardan yararlanmayı bilen kişiler için felaketler bile önemsizdir. Ne demişler "Dünyayı sel bassa ördeğe vız gelir"

BAYIR'I ALKIŞLIYORUM

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ı örnek davranışından dolayı gerçekten alkışlıyorum. Biliyorsunuz Tacettin Bayır'ın milletvekili maaşının bir kuruşuna dokunmayacağını ve 50 kız öğrenciyi okutacağını söylemesi büyük yankı uyandırdı. Tacettin Bey'den yeni dönemde 'Yerli Malı' kullanımıyla ilgili etkin icraatlar da bekliyorum. Ne demek istediğimi Tacettin Bey'in gayet iyi anladığından şüphem yok. Tacettin Bey milletvekili maaşıyla 50 kız öğrenciyi okutacağını açıkladığı saatlerde bir diğer İzmir Milletvekili Musa Çam ise farklı bir şov peşindeydi. Musa Çam'ın, üzerinde '301 Soma' yazan baretle ve Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin çiziminin bulunduğu tişörtle kayıt yaptırmaya gelmesi iyi güzel de, keşke o da milletvekili maaşına dokunmayacağını ve maden şehitlerinin çocuklarının okumasına harcayacağını söyleyebilseydi...

Muhsin Yazıcıoğlu'nun adına yakıştı

2009 yılında şaibeli bir helikopter kazasıyla vefat eden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı İzmir'de bir okula verildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun okula adı verilmesinde emeği geçen başta eski İl Başkanı Ahmet Bereket olmak üzere İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'ya teşekkür ederim.
Bu arada söz BBP'den açılmışken, atama usulüyle göreve getirilen ve aralıksız 8 sene BBP İzmir İl Başkanlığı'nı yürüten Ahmet Bereket'in görevi bırakmasından sonra parti bir türlü eski günlerine dönemedi. Görevi devralan İsmail Gider'in son yapılan seçimlerin hemen ardından görevi bırakmak istediği ve kongre yapılmasıyla ilgili talebini genel merkeze ilettiği öne sürüldü. Ancak kulağımıza gelenler, başta eski genel başkan Mustafa Destici ve divan üyelerinin birçoğunun Saadet Partisi'nden milletvekili adaylığı için istifalarının ardından yeniden BBP'ye katılmaları için Ramazan ayından sonra olağanüstü kongreye hazırlandıkları için il kongresinin yapılmasına müsaade etmedikleri yönünde. Diğer taraftan BBP tabanının da Ahmet Bereket'in yeni dönemde İzmir İl Başkanı olması için baskı yaptığı öne sürüldü.

Dikili'de değişimin farkında mısınız?

İzmir'in turizm cennetlerinden birisi olan Dikili'de yaşayan bazı dostlarımla sohbet etme fırsatı buldum. Bana ilk söyledikleri "Yunus Bey Dikili'deki değişimin farkında mısınız?" sözü oldu. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun göreve geldikten sonra bazı değişimlerin olduğunu ve yapılan hizmetlerin halkın büyük beğenisini kazandığının farkında olduğumu söyledim. Tosun'un göreve gelmesinin ardından Ramazan ayında ilkler yaşanmış. Osman Özgüven döneminde olmayan İftar çadırı ve Ramazan eğlenceleriyle yeniden tanışan Dikilililer, hayatlarından pek de memnunlarmış.
Ha! Bu arada Dikili Belediyesi'nin erzak dağıtımını büyük bir gizlilik içerisinde yapması takdir edilmesi gereken başka bir olay.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA