• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İki ölç, bir biç YUNUS KARAKAYA

İki ölç, bir biç

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.08.2015, 00:00
Bir insan hangi iş olursa olsun, bir işe kalkışmadan önce işin ayrıntıları iyice düşünülmeli; boyutları gözden geçirilmeli; nasıl başlanıp nasıl gelişeceği ve nasıl sonuçlanacağı, ne alıp ne götüreceği dikkatle hesaplanmalı ve daha sonra işe başlanmalıdır. Sanırım Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar bunu unutmuş. Yurdun her yerinden bir bir şehit haberleri gelirken, bizim MHP'li başkanımızın umurunda bile olmamış, eğlencesinden vazgeçmemiş.

BU FOTOĞRAFLAR SİZCE NE İFADE EDİYOR
Şimdi iki fotoğrafa dikkatlice bakın değerli okuyucularım.
Bir tarafta evladını genç yaşta vatan uğruna şehit veren bir anne diğer tarafta 6 şehidi bile umursamayan, eğlencesinden bile vazgeçmeyen MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar.
Öncelikle şunu belirteyim Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın bu çirkin davranışın MHP'nin tamamını bağlamadığının altını çizeyim. Ama MHP İzmir Milletvekillerinin ve yöneticilerinin neden bu olaya sessiz kaldığına anlam veremiyorum.
'Ben Milliyetçiyim' diyen MHP'li Belediye Başkanının caz festivali, sinema günleriyle ve güzellik yarışmasıyla gününü gün etmesini MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere özellikle MHP İzmir Milletvekilleri Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Vural, Murat Koç, Arslan Savaşan nasıl karşılıyor acaba?

Dolmuşlarda durum aynı

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası ekipleri, minibüslerin çalıştığı hatlarda yaptıkları denetimlerde, klimalarını çalıştırmadığı tespit edilen 30 minibüs şoförünün her birine 208 TL para cezası kesmişti. İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, minibüslerde klimaların açılmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Bu çalışma yönergemizde de var. Bu klima takılmışsa çalışacak. Zabıta denetimini destekliyoruz. İzmir'de bin 117 araç var, birçoğu çalıştırıyor" şeklinde açıklama yapmıştı. Ama değişen bir şeyin olmadığını başta İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz'a, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'ya söyleyeyim. Yolcular şehir içi minibüslerde kapılar açık olarak seyahat ediyor. Minibüs şoförleri sanırım hız limitlerinden de bir haber. Çünkü şoförler yolcu eksik oldu mu "Kağnı Arabası" edasındalar. Yolcular dolduğu zamansa mübarek Formula 1 pilotu gibi dolmuşları sürüyorlar. Bunların bir hız sınırı yok mu arkadaş onu anlamadım. Ha bu arada ayakta yolcu almaları ve trafik polisini görünce yolcularına "Deve Cüce" oyunu oynatır gibi otur, kalk talimi yaptırdıklarının altını çizeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA