• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ve bugün 1 Kasım YUNUS KARAKAYA

Ve bugün 1 Kasım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2015, 00:00
7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetin kurulamaması üzerine, seçimlerin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği tarih olan 1 Kasım geldi çattı. Partilerin seçim vaatlerinin havada uçuştuğu günler geçti ve artık söz milletin...

1 Kasım seçimlerinin vatanımıza birlik, dirlik getirmesini dilerim.


Foça'da Atatürk heykeli tartışması

Foça Belediyesi tarafından Yeni Foça'ya konulan Atatürk Heykeli tartışma konusu oldu. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın eşiyle önünde poz verdiği Atatürk Heykeli önce Yeni Foça Meydanı'na konuldu ama gelen tepkiler sonucunda kaldırıldı yerine eski büst konuldu. Peki, Atatürk Heykeli neden konulduğu yerden kaldırıldı. Sanırım heykel fotoğrafını görünce neden kaldırıldığını sizler de anlarsınız sanırım. Sizce o heykel Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e uzaktan veya yakından benziyor mu?

Şimdi Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a sormak istiyorum:

O heykel Atatürk'e benziyor mu?

Meydana dikilmeden önce heykelin önünde 28 Ekim günü saat 20.46'da twitter hesabınızdan "Cumhuriyetimizin 92. yılı kutlu olsun. Tüm halkımıza güzel bir Foça akşamı diliyoruz" diye paylaşım yaparken heykele hiç bakmadınız mı?

Halktan tepki gelmeseydi o heykelin Atatürk'e benzemediğinin farkına varacak mıydınız?

Heykelle ilgili tartışmalarla ilgili açıklama yapan Foça Belediyesi'nin MHP'li Belediye Meclis üyesi Taner Acar şunları söyledi:

"Yeni Foça'ya konulan ve daha sonra kaldırılan Atatürk'e benzemeyen bu heykel bu güne kadar söylediklerimizi haklı çıkarır vaziyette idi. Plansız, programsız ve en önemlisi kendi memleketinizi sevmeden olmaz bu işler. Yapılmış olsun diye yapılan, birkaç bürokrata bırakarak, "hallet bu işi" derseniz işte böyle Atatürk'e benzemeyen heykelin yanında fotoğraf çekilir, diktiğiniz gibi kaldırmak zorunda kalırsınız. Hem Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleşen hem de büyük lider Atatürk'e yapılan bu çirkinliğin bundan sonra takipçisi olacağız. Yeni Foça'nın hak ettiği gerçek Atatürk heykelini o meydana diktireceğiz."


Salihli doğalgazı istiyor

Doğalgazın Salihli'ye gelmesini tarihi bir fırsat olarak nitelendiren Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli'nin daha yaşanabilir bir şehir olması için belediye olarak her türlü hizmeti yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Salihli'nin yıllardır yaşanan kısır çekişmeler ve anlaşmazlıklar yüzünden birçok yatırımı kaybettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Belediyesi tarafından "Tek ses tek yürek. Salihli doğalgazı istiyor" kampanyasının başlatıldığını açıkladı.

Başkan Kayda, Sosyal Doku ve Araştırma Birimi ile Bizim Ev Sosyal Tesisleri'ne bağlı ekiplerin şehir merkezinde ev ev dolaşarak Salihli halkına "Neden doğalgazı istiyoruz" bilgilendirme broşürlerini dağıttıklarını söyledi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI