• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Toprağı işleyen ekmeği dişler YUNUS KARAKAYA

Toprağı işleyen ekmeği dişler

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2016, 00:00

Uğraşı alanının bütün gereklerini yerine getiren kişi, çalışmasının verimlerinden yararlanır. Emeksiz yemek olmaz. Çalışmayan, bir uğraş vermeyen, alın teri dökmeyen kişi verim elde edemez. Kıssadan hisse "Toprağı işleyen emeği dişler".

Bugünkü yazımda hayat hikayeleri atalarımızın bu güzel sözüyle birebir örtüşen iki isimden bahsedeceğim.

Astımı yendi milli takıma girdi

9 yaşında astım hastası iken doktor tavsiyesi ile Taekwondo'ya başlayan Şafak Kadir Çalık bugünlerde çok mutlu. Nasıl mutlu olmasın ki? Genç sporcu hem astım hastalığını hem de rakiplerini yenerek Taekwondo milli takımına seçildi. Hastalığını öğrendikten sonra yolu Çağrı Spor Kulübü Derneği Başkanı aynı zamanda Türkiye Taekwondo Federasyonu Büyükler Milli takım antrenörü ve Türkiye Kick Boks federasyonu Milli hakemi ve antrenörlüğü görevini de yürüten Ahmet Bereket ile kesişmiş. İşte ne olduysa bundan sonra olmuş. Şafak Kadir Çalık bugün 17 yaşında. Hocasının hazırladığı çalışma programı eşliğinde hem astım hastalığını yenmeyi başardı, hem de geçtiğimiz günlerde düzenlenen gençler Taekwondo Türkiye şampiyonasında ortaya koyduğu performans ile milli takıma seçilerek, 14 Şubatta yapacak olan uluslararası turnuvada milli formayı giymeye ve bu önemli organizasyonda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Şafak Kadir Çalık'ın bu başarısında en büyük pay tabii ki hoca Ahmet Bereket'e ait.

Tamirhaneden sahnelere

Adı Ferit Türkkan sizler onu sahnedeki performansıyla tanıyorsunuz. Beyefendi kişiliğini ve iyi bir aile babası olmasını takdir ettiğim Ferit Türkkan ile hayatı üzerine güzel bir sohbet gerçekleşince tamirhaneden sahnelere uzanan hayatını da öğrenmiş oldum.

1975 yılında doğan Ferit Türkkan, eğitimi tamamladıktan sonra 1987 yılında Hatay'da bir otomobil tamirhanesinde hayatın zorluklarıyla mücadele etmeye başlamış. Bir taraftan tamirhanede çalışan Türkkan, diğer taraftan da Rakım Erkutlu İzmir Musiki Cemiyeti'nde Nursel Ünsal Birtek'den Musiki eğitimi almaya başlamış.

1995-97 yıllarında vatani görevini tamamlayan Ferit Türkkan, dönüşünde yine Gıda Çarşısı'nda Oto tamirhanesinde ekmek parası peşine düşmüş. Ferit, bir taraftan otomobil tamiriyle uğraşırken, diğer taratan da o güzel sesiyle hem arkadaşlarına, hem de müşterilere Türk Sanat Müziği ziyafeti çekmeye devam etmiş.

Ta ki Karşıyaka Öğretmenevi Şefi Fuat Güneş'in kendisini keşfetmesine kadar.

Gündüz tamirhanede çalışan Ferit Türkkan Karşıyaka Öğretmenevi'nde sahneye çıkmaya başlayınca hayatında değişim başlamış. 2002 yılında tamirciliği bırakan Ferit Türkkan, bundan sonra İzmir sahnelerinde boy göstermeye başlamış. Bülent Ersoy'un vokalistliğinin yanı sıra, Coşkun Sabah, Gönül Yazar, Orhan Ölmez, Niran Ünsal gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan Ferit Türkkan, hocası Nursel Ünsal Birtek'in iyiliğini hiçbir zaman unutmadığını da üstüne basa basa söylüyor. Türkkan, "Nursel hocam hiçbir ücret almadan usul, nota dersleri verdi bana. Şu anda onun sayesinde ekmek yiyorum" diyor.

Zeki Müren'in ölüm yıldönümünde onun adına geceler düzenleyen Ferit Türkkan'a eşi Betül, çocukları Bestenur ve Kıvanç Ata Türkkan ile bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA