• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Pınarbaşı’nda sıkıntı bitmek bilmiyor YUNUS KARAKAYA

Pınarbaşı’nda sıkıntı bitmek bilmiyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2016, 00:00
Yıllardır taş ve mıcır ocaklarından gelen patlama sesleri ve toz bulutlarına maruz kalan bir dönemlerin Bornova ve İzmirlinin mesire yeri Pınarbaşı'nda ne pınarlar kaldı, ne mesire yerleri...
Geçtiğimiz yıl Gördes barajından gelen su isale hattı sebebiyle boydan boya kazılan ve aylarca kapatılmayı bekleyen yollar, bu defa da yeniden kazıldı.
Toz-toprağın birbirine karıştığı Pınarbaşı'nda daralar yollar, yeni açılan cepler sebebiyle sürücüler saatlerce trafikte cebelleşip evlerine yorgun argın dönüyor.
Bu günlerde BMC kavşağından başlayıp Dalan kavşağına kadar asfalt için kazılan yollar, 1 aydır asfaltın atılmasını bekliyor.
Daha önce 3 şerit olan ve trafiği rahatlatan yollarda otopark için açılan cepler şerit sayısını 2'ye düşürdü...
Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde trafik çekilmez hal alıyor.
Yine Kamyoncular Garajı bölgesinde de aynı sıkıntı devam ediyor. Tonajlı kamyonlar, TIR'ların yüzlercesinin girip-çıktığı bölgede bir türlü asfaltlanamayan yolda ortalığı toza buluyor.
Yolu kullanan Pınarbaşı sakinleri ise toz, çamurdan ziyade tıkanan trafik sebebiyle evlerine ulaşmak için ter dökerken, "Büyükşehir Belediyemiz Pınarbaşı'nı unuttu" demekten kendilerini alamıyorlar.

Bu çocuklar bir harika

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitimin, dolayısıyla öğretmenlerin önemine vurgu yapmak için söylediği "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünün önemini bir kez daha anladım.
Neden mi? Sizlere iki örnek vermek istiyorum.
- Türkiye Şampiyonu olarak Amerika Birleşik Devletleri St. Louis şehrinde yapılan 2016 First Lego League Dünya Festivali'ne katılan Rota Koleji Rotatech Robot Takımı, proje sunumda birincilik ödülünü aldı.
Okulun Kurucu temsilcisi Kadir Açıkbaşlar yaptığı açıklamada "Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve emeği geçen tüm paydaşları tebrik ederiz" dedi.
- Teknoloji dediğimiz şey öncelikle yeniliklerin ve gelişimlerin insan hayatını kolaylaştıracak biçimde uygulanması anlamını içeren genel bir kavramdır.
Peki, teknoloji gelişirken ve gün geçtikçe insan hayatında daha çok yer edinip işleri kolaylaştırırken yani bütün bunları yaparken hiç zararı olmuyor mu? Tabii ki oluyor.
Siz hiç bilgisayar 'ram'inden küpe, anahtarlık, fareden otoyol, klavye tuşlarından Eyfel Kulesi, tablet, hard disk, fareden oluşan robot, klavye tuşlarından anahtarlık gördünüz mü?
Görmedim dediğinizi duyar gibi Ama "İnternet Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, Rota Koleji Ortaokul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kulübü öğrencileri bozuk ve atıl durumda olan bilgisayar parçalarından bu tasarımları oluşturmuşlar. Kulüp öğrencileri bu tasarımlarından oluşan eserleri öğretmenleri Aslı Çakır ve Akile Tekirdağ rehberliğinde, e-atık sergisi bile açmışlar.
İşte yeni nesil, işte bu yeni nesli yetiştiren öğretmenler.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI