• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Huzurun kokusu ‘anne’ YUNUS KARAKAYA

Huzurun kokusu ‘anne’

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2016, 00:00
Sizlere bugün Türkiye'de yapılan bir araştırmadan bahsedeceğim.
Bir firma Twitter üzerinden yaklaşık 10.000 kişinin katıldığı bir anket yapmış. Bu ankette, huzurun kokusunun "Anne" çıktığını biliyor musunuz?
Çalışmada, kokuların insan üzerindeki etkisi araştırılmış. Bunun için 5 soru, sosyal medya takipçileriyle paylaşıldı. Ankete katılanlar, huzurun kokusunu %50 oranıyla anne olarak tanımlarken, %32'si ise evlat kokusu olduğunu dile getirmiş.
Ankette aşkın kokusu %65'lik oranla çiçeksi kokular çıkarken, katılımcılar "Tatil hangi kokuyu anımsatıyor" sorusuna, %55'lik çoğunlukla deniz kokusu derken %24'ü ise karpuz kokusu dedi.

Geleceğin yazarları yetişiyor

İzmir'in Buca ilçesindeki 30 Ağustos Ortaokulu öğrencileri güzel bir projeye imza attı. "30 AĞUSTOS 30 HİKAYE 30 YAZAR" projesi büyük yankı uyandırdı. Okul Müdürü ERGÜN DUR projenin ortaya çıkışını ve aşamalarını şöyle anlattı: "Türkçe öğretmenleriyle okul dergisi çıkarmak için bir toplantı yaptık. Öğrencilerimizin potansiyeli derginin çok üstündeydi, yaptığımız toplantılarda kitap çıkarma fikri kabul edildi. Peki, kitabımızın ismi ne olacaktı? Yapılan değerlendirme sonucunda okulun isminden de esinlenerek "30 AĞUSTOS 30 HİKAYE 30 YAZAR" ismine karar verdik. Proje şekillendikten sonra Türkçe öğretmenlerimiz sınıflarda duyurularını yaptılar. Öğrencilerimizin baskı altında kalmaması ve zaman sorunu yaşamaması için öykülerin teslim tarihini Nisan ayı olarak kararlaştırdık. Beş yüz adet öykü geldi. Daha sonra bu öyküleri Türkçe öğretmenlerimiz inceledi ve yapılan değerlendirmeler sonucunda öyküler seçildi. Üç yüz sayfalık bir kitap ortaya çıktı. Elimizdeki bu güzel eserin beş aylık macerası da tamamlanmış oldu.

Amacımız öğrencilerimizin dünyaya, olaylara, insanlara farklı açıdan bakma alışkanlığı kazandırarak kavrama güçlerini geliştirmek, öğrencilere etkili düşünebilme, yazabilme ve problem çözme becerileri kazandırmaktır. Kitap yazma sürecine öğrencilerin de katılımını sağlamak, yazma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve geleceğin yazarlarını yetiştirmektir. Kitap kapağı için "Kitap Kapağı Yarışması" düzenlenmiş ve projenin her adımında öğrencilerimizin katkısı sağlanmıştır. "Söz uçar yazı kalır" anlayışıyla "30 AĞUSTOS 30 HİKAYE 30 YAZAR" kitabı sizlere sunuluyor. Küçük adımlar büyük bir projeye dönüşüyor. Seneye kültür dizisi 2 sizlere sunulacak. Belki de şiir kitabı... Kim bilir?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA