• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Büyükşehir Belediyesi Manisa’dan ders almalı YUNUS KARAKAYA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Manisa’dan ders almalı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2016, 00:00
Salı günkü yazımda 'Manisa yakında İzmir'i sollar' demiştim. Bu sözümde ne kadar haklı olduğumu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın büyükşehir olma süreci ve geçen 2 yılda yaptıkları hizmetlerle ortaya koydukları projeleri anlatan bir sunumu izledikten sonra bir kez daha anladım.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıllık hizmetlerini anlatan 'Cengiz Ergün'le 7, Büyükşehirle 2. Yıl' adlı 2 yıllık bilgilendirme toplantısını yakından takip etme fırsatım oldu.
Benim dikkatimi çeken birinci nokta 2 saati aşan bir sürede sunum boyunca Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün dert yakınmak yerine yaptıklarını anlatırken, bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın dediği hükümet bize destek vermedi, yok planlarımız engellendi vb. gibi martavallar dinlemedim. Cengiz Başkan bahanelerin ardına sığınmak yerine çözüm üretmiş ve bunda da başarılı olmuş.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ BİTİYOR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, benim de temel atma törenine katıldığım Şehzadeler ilçesindeki 560 araçlık Türkiye'nin tam otomasyonu otoparkının 1 Haziran'da açılışının yapılacağı müjdesini verdi.

VATANDAŞA TEMİZ İÇME SUYU

Suyun önemini bildiklerini ve buna göre çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, "95 mahalle projemizle 82 mahallemizin içme suyu şebekesini yeniliyoruz. Geçtiğimiz yıl içler acısı durumda olan 68 adet içme suyu deposunun temizliğini yaptık ve yeniledik. Bu yıl içerisinde 170 adet içme suyu depomuzun daha temizliğini yapıp yenileyeceğiz. Kullanılamaz halde bulunan içme suyu depolarının yerine 50 adet yenisinin yapımı çalışmalarımız devam etmektedir.
Ayrıca sağlıklı ve yeterli içme suyu olmayan ilçe merkezleri ve mahallelerimizde 61 adet yeni sondaj kuyusu açtık. Bu yıl içinde 48 adet yeni sondaj kuyusu daha açmayı hedefliyoruz.
Yine MASKİ Genel Müdürlüğümüz 45 mahallemizde 82 bin 893 metre terfi hattı ve isale hattı yenilemesi gerçekleştirdi" dedi.

ÇÖP ALANI SORUNUNU ÇÖZMÜŞ

Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır çeşitli bahaneler uydurarak çözemediği Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama alanı sorununu Manisa Büyükşehir Belediyesi çözmüş ve temelini bile atmış.
Başkan Ergün, şehrin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununu bitirecek modern Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası'nın temelini attıklarını söyledi.
Başkan Ergün, dev tesisin Manisa merkezinin yanı sıra Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerinin de çöp sorununu da tarihe gömeceklerini ifade etti.
İl genelinde bulunan vahşi depolama alanlarını bitirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, "Diğer ilçelerimizde ise Katı Atık Transfer İstasyonu yapımı planlanma aşamasında. Halihazırda 17 ilçemizde bulunan 74 adet vahşi depolama alanı yaptığımız bu çalışmalarla rehabilite edilecek ve ortadan kaldırılacak. Böylece ilerleyen dönemde yakma tesisleri kurarak 100 yıllık bir tesis oluşturmuş olacağız" dedi.

AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 'Akıl akıldan üstündür' atasözünü hatırlatmak istiyorum.
Her insan aynı anlayış, bilgi ve düşünme gücüne sahip değildir.
Bizim akdetmediğimizi, bir başkası akdedebilir.
Biri bizden daha iyi düşünüp karanlık bir noktada bize ışık tutabilir.
Bu bakımdan önemli işlerimizde güvenli, geniş düşünce sahibi kimselere danışmaktan, onların bilgi ve tecrübesine başvurmaktan kaçınmamalıyız.
Onun için çözemediğiniz sorunlar için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den akıl almanızı tavsiye ederim...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA