• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aydın’daki asıl vurgun Savcılık’ta YUNUS KARAKAYA

Aydın’daki asıl vurgun Savcılık’ta

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2016, 00:00
Yeni Asır Gazetesi'nin gündeme getirdiği Aydın Belediyesi'nde yaşanan vurgun skandalı iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Sanırım Aydın Belediyesi yetkilileri Yeni Asır Gazetesi'nin gündeme getirdiği yolsuzluk iddialarının altında ezilmiş ve vurgun iddialarının üzerini kapatmak için ellerinden geleni yapıyor.
Öyle ki farklı bir davayla ilgili olarak kamuoyuna açıklama yaparak, esas vurgun dosyasını unutturmak için yoğun gayret sarf ediyorlar. Ama benim bildiğim Aydınlı külyutmaz ve yapılanları asla unutmaz. Aydın Kent Meydanı ile ilgili ihalelerin yapılış şekliyle ilgili açılan 'ihaleye fesat karıştırma' davasında Aydın 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Aydın Belediyesi'nin 11 çalışanı hakkında verdiği beraat kararını öyle bir lanse ediyorlar ki, sanırsınız sütten çıkmış ak kaşıklar.
Oysaki Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı 'vurgun' imalatlar ve ödemelerle ilişkili.
Vurgun olayıyla ilgili teknik kısımda bilirkişi incelemeleri tamamlanmadığı için dosyanın otopark vurgun dosyaları gibi savcılıkta olduğu ve iddianame hazırlanmadığı için henüz dava açılmadığını biliyor musunuz?
Aydın Belediyesi'nce yapılan Kent Meydanı ihalesini hazırlayan komisyon üyeleri hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianame üzerine Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan 'İhaleye Fesat Karıştırma' davası iki celsede sonuçlandı. Bu dava, suç duyurusunda bulunulmadan savcılık tarafından hazırlanan iddianameyle açılmıştı. Bu nedenle iddianameyi hazırlayan savcının mahkeme kararının temyizi için üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi.

Öte yandan Yeni Asır'ın Kent Meydanı'nda 16 milyon 553 bin 19 lira kamu zararının oluştuğuna ilişkin 'vurgun' haberleriyle gündeme getirdiği imalatlar ve ödemelere ilişkin teknik kısımda bilirkişi incelemesi tamamlanarak iddianame hazırlandı ancak henüz dava açılmadı.
Açılacak davada gizli tanıkların dinleneceği ve elde edilen deliller ışığında Kent Meydanı'ndaki vurgunla ilgili nihai kararın verileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, "Savcılığın hazırladığı iddianame ile Aydın Belediyesi'ne ait Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi kapsamında gerçekleştirilen ihalelerde 'ihaleye fesat karıştırıldığı' suçlamasıyla 22.12.2002 tarihinde açılan davada mahkeme, ihaleyi yapan komisyon üyelerinin beraatına karar verdi. Bu karar ihalenin yapılış şekliyle ilgili alınan bir karardır. Bu dava bizzat savcı tarafından hazırlanan iddianame ile açıldığı için alınan kararla ilgili savcılığın temyize gitmesi gerekir. Ancak gündeme getirilen vurgunla ilgili Aydın Belediyesi'ne ait Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi ve Aydın Kent Meydanı Etrafındaki Binaların Cephelerinin Kaplanması ve Çevre Düzenlemesi Yapım işi kapsamında 'Edimin ifasına fesat karıştırma' kapsamında toplam 16 milyon 553 bin 19 lira kamu zararının oluştuğu iddiası ile Aydın Savcılığı tarafından iddianame tamamlandı ancak henüz açılmış bir dava bulunmuyor.
Bu davanın seyrine gören gerçekler ortaya çıkacak" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA