• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli sizi seviyor YUNUS KARAKAYA

İzmirli sizi seviyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2016, 00:00
Önce İzmir Milletvekili oldu.
Sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. Şimdi de Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan oldu.
Evet, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Başkanı Binali Yıldırım'dan bahsediyoruz.
Sayın Yıldırım Başbakan olduktan sonra sosyal medya üzerinden bir tartışmadır alıp gidiyor "İzmirli mi? değil mi?" Daha önce bu tartışmayı yapan MHP ve CHP'lilere söylemiştim, önce kendi milletvekillerinizin nereli olduğuna bir bakın ondan sonra konuşun diye.
İsterseniz şöyle yapın, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere partinizin belediye Başkanları, meclis üyeleri, hatta il ve ilçe başkanlarının nüfus cüzdanlarına bir bakın kaçının doğum yeri İzmir, ondan sonra konuşun.
Ha şunu da söyleyeyim, sokaktaki vatandaş Binali Bey'in ne kadar İzmirli olduğunu sorgulamıyor bile, onu farklı seviyor.
İzmirlinin artık boş lafa karnı tok. İzmirli hizmet bekliyor.
Ziya Paşa ne güzel söylemiş:
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe- i aklı eserinde." Kişinin aklı, nitelikleri eserlerinden anlaşılır; ne kadar da kendini övse beyhudedir.
Binali Bey'in Bakanlığı döneminde İzmir için yaptıkları meydanda.
Sözün özü yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

Buzlarınız eridi mi?

Obir ALS hastası.
Mesleğinde başarılı bir doktor, o Türkiye'nin Stephan Hawking'i. Yazılarını sanal klavye de yazıyor, gözüyle Mouse hareket ettiriyor.
Yakalandığı amansız hastalığa rağmen, hayat dolu ve her zaman hayata pozitif bir bakan biri...
Evet, Doktor Alper Kaya'dan bahsediyorum.
Kendisiyle fizik tedavimin devam ettiğim Borfiz'de tanıştım.
Öyle hayat dolusu birisi ki inanamazsınız.
Orijinal adı Bucket Challenge olan Bir kova buz kampanyasının tam bir çılgınlığa döndüğü zamanlarda birçok ünlünün şov yaptığı bir olay vardı. Aslında ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan Bucket Challenge olayını ünlüler eğlenceye dönüştürüp şov malzemesi yapmıştı biliyorsunuz.
Sizin o döktüğünüz buzlar eridi ama ALS hastalarının ve yakınlarının yüreğindeki ateş hala sönmedi.
Ama Dr. Alper Kaya, ALS hastalarına umut olmak, onları hayata bağlamak, daha fazla sokağa çekmek için mücadelesini sürdürüyor.
Alper Bey, ALS-MNH Derneği'nin İzmir Şubesi'ni kurduklarını ve ALS'liler için 5 Haziran günü Buca Kaynaklarda 7. Bahar Buluşması etkinliği düzenlediklerini dile getirdi. Tabi Alper Kaya konuşmamız sırasında ALS hastalarının sorunlarını anlattı. Kaya şunları söylüyor:
"Evde sağlık hizmeti ALS hastaları için yetersizdir. Yaşamak için gerekli olan solunum cihazı, oksijen makinesi gibi cihazlar ikinci el, kullanılmış olarak verilmektedir.
Bu nedenle enfeksiyon gelişmektedir.
Akü, batarya sorunları, elektrik kesintisinde hayati tehlike oluşmaktadır. Cihaz arızası, zamanında yedek cihaz bulunmaması sonucunda hastaları kaybetmekteyiz.
Konuşma ve hareket yeteneğini kaybeden hastalar, iletişimde büyük sorun yaşamaktadır. İleri derecede fiziksel engelliler için iletişime yardımcı teknoloji ürünleri mevcut. Fakat ne yazık ki Türkiye'de SGK kapsamında ödenmesini istiyoruz. Fizik Tedavi konusunda da ALS hastalarının sıkıntısı var. Evde yatağa ve solunum cihazına bağımlı yaşayan hastalar ne yazık ki hastane veya tedavi merkezlerine gidemiyorlar. Fizik Tedavi rehabilitasyon hizmetinden yararlanamıyorlar. Oysa uzun süreli hareketsiz yatan hastalarda fizik tedavi çok önemli. Bu hastalara tedavi edici özelliği olan özellikli akülü sandalyeler SGK kapsamına alınırsa çok iyi olur."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA