• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çilek diyarından İzmirli yatırımcılara çağrı YUNUS KARAKAYA

Çilek diyarından İzmirli yatırımcılara çağrı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2016, 00:00
Manisa'nın önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan ve 'Çilek diyarı' olarak da adlandırılan Köprübaşı ilçesi, aynı zamanda bereketli topraklarında yetişen zeytin ve sertifikalı organik zeytinyağı üretimindeki iddiasıyla da adından sıkça söz ettirmeye başladı.
Yılın 316 günü güneş alan, aynı zamanda seracılığa da müsait olan ilçeye İstanbul ve Ankara'dan gelen yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini aktaran Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik, İzmirli yatırımcılara da seslenerek, "Şu an Aydın ve Mersin'den sonra Köprübaşı ilçemiz Türkiye'de çilek üretiminde üçüncü sırada. İstanbul ve Ankara'ya günde yaklaşık 100-150 ton çilek göndermekteyiz.
İlçemizde 3 bin 500 dekar alanda sertifikalı organik zeytin ve zeytinyağı üretimi var. Hala 12 bin 500 dekar alan bakir durumda. İzmirli işadamlarımız gelip tarım anlamında yatırım yapabilirler" dedi.
TRT Kent Radyo İzmir'de 'İzmir'in Renkleri' adlı programda konuğum olan Manisa Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Köprübaşı'nda yetişen çileğin aroması, tadı ve cinsi bakımından Mersin ve Aydın'da yetişenlerden ayrı olduğunu anlattı. Şu anda çilek üretiminde ilçenin Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Çelik, "Bu sene Rusya ile yaşadığımız bazı sorunlardan dolayı ihracatımız yok ama yine de İstanbul ve Ankara'ya ciddi manada yaklaşık günde 100- 150 ton çilek göndermekteyiz. Çiftçilerimiz bundan güzel gelir sağlamakta. Yavaş yavaş eski geleneksel tütün ve haşhaş ile uğraşan çiftçilerimizde çileğe dönüp, çilek yetiştirmeye başlıyor" diye konuştu.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA DA ÖNCÜ

Çileğin yanı sıra son dönemde ilçede organik zeytin ve zeytinyağı üretimi de yaptıklarına dikkat çeken Çelik, "Köprübaşı'nda şu an çok ciddi manada bir zeytin ağacı dikimi de var. İlçemizde sertifikalı organik zeytin ve zeytinyağı üretimi var.
Zeytin geç meyve veren bir ağaçtır ve zamanla yaklaşık 3-5 yıl sonra bu verim daha da artacaktır" dedi.
İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin büyük illerinden Köprübaşı'nı keşfedip gelen yatırımcılar olduğundan bahseden Çelik, İzmirli yatırımcılara da seslenerek, "Manisa Valimiz Erdoğan Bektaş'ın hazırlattığı Manisa ili organik tarım eylem planında öne çıkan üç ilçeden biri Köprübaşı'dır.
Bizim narda da ciddi üretimimiz var.
Geçen sene Almanya'ya nar ihraç ettik.
Şu an çok ciddi badem üretimimiz de var. Ayrıca ciddi bir ceviz dikimi var. Yeni yeni yatırımcılarımız ürün almaya başladı. İlçemizde çok ciddi balıkçılık da var. Bunlar gerçekten profesyonel yatırımlar. Halep keçisiyle, keçi peyniri üretip İsrail'e gönderen yatırımcılarımız da var. İlçemizde şu an hali hazırda 130 tane etlik piliç kümesi var. İzmirli yatırımcılarımızı da Köprübaşı'na bekliyoruz" diye konuştu.

Veli Kasap'ı tebrik ederim

Güzelyalı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "İzmir Denizliler Derneği" Genel Kurulu'nda geçmiş dönem Sasalı Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Veli Kasap'ın hazırladığı liste kazandı.
Sasalı Belde Belediyesi'nin kapatılmasının ardından CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Veli Kasap, İzmir Denizliler Derneği'nin yeni dönem başkanı seçildi.
Sasalı'nın eski belediye başkanı olan Veli Kasap'ı İzmir Denizliler Derneği Başkanlığı'na seçilmesinden dolayı tebrik ederim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA